Birinci’nin hediyesi

TABELAYA bakan diyecek ki, ‘Fener’e bak, ne güzel bir galibiyet almış.’ Maçı seyretmeyenler de: ‘Aferin Fener’e, Sebat’ı eze eze yendi.’ Hepsi hikaye.

90 dakikanın 64’ünde Sebat daha iyi oynadı. Özellikle ikinci yarının ilk 20 dakikasını. F.Bahçe, zannedersiniz ki, Avrupa’da oynayacağı rakipleri yanıltmak istiyor. Ve Daum, bu maça kadar aynı hataları yapmaya devam etti. Düşünün, oyuna Mehmet Yozgatlı giriyor, 3-4 oyuncunun yeri değişiyor. Akçaabat, göstere göstere gol pozisyonuna giriyor, önlem yok. Daum da bizim gibi seyrediyor. Orhan’ın attığı beraberlik golünde pozisyonu televizyonda durdurun, seyredin. Orhan’dan başka kaç tane F.Bahçeli futbolcu bomboş durumda. Gelen orta, pozisyon almalarını zorlaştıracak türden değil, duran bir toptan.

Duble primi hak etti!

F.Bahçe kötü oynuyor, Sebat beraberliği yakalamış, artık öldürücü darbeyi vurması bekleniyor. 64. dakikada sahneye F.Bahçe Teknik Direktörü Mehmet Birinci çıktı. Pardon, Akçaabat’ın teknik direktörü. İyi giden makinenin dişlerinin arasına çomak sokuyor, makineyi parçalıyor. Bence Fener yönetimi, futbolcularından önce duble bir galibiyet primini Birinci’ye göndermesi lazım banka havalesiyle. Bir maç ancak bir teknik direktör tarafından böyle katledilir. Daum, 4-1 kazanınca şimdi ona fazla bir şey söylemezler. Ama bu F.Bahçe böyle oynamaya ve böyle kadrolarla çıkmaya devam ederse, Şampiyonlar Ligi’nde dibe oturur.

Biri oynuyor, biri bakıyor

F.Bahçe’de bir Marco var. Alıyor, gidiyor, basıyor, top çalıyor. Mübarek sanki assolist. Bir de Serhat var. Alamıyor, basamıyor, gidemiyor, çalamıyor. Biri oynuyor, biri bakıyor. Daum da onlara bakıyor. F.Bahçe niye bu kadar transfer yapıp yedekleri güçlendirdi anlamak mümkün değil. Şu güne kadar Fener’in başında daha bir isimsiz, daha bir dikkatli teknik direktör olsaydı F.Bahçe aynı puanları alırdı, ama özellikle daha iyi futbol oynardı. F.Bahçe’nin futbolu keyif vermiyor. Ben şahsen F.Bahçe’nin maçına gittiğimde Alex ne yapacak, Marco nasıl mücadele edecek, Tuncay değişik goller bulabilecek mi diye bakıyorum. Çünkü sarı lacivertlilerde takım oyunu diye bir olay yok. Yani F.Bahçe’de yöneticilerin büyük paralarla aldığı, oynattığı oyuncular var. Bir de büyük paralar verdiği Daum.

Sebat’ta horozlar artmış

F.Bahçe’nin attığı ikinci golden önce Erman Ergin’in rakibine yaptığı faul değil. Sinirlenip bir de gereksiz sarı kart görüyor. Ama en büyük hatayı Ekrem yapıyor. Topa vurup uzaklaştırmak yerine artistlik yapmaya kalkıyor ve Mehmet Birinci’nin hatalarına yardım ediyor. Sonra da maç 4 oluyor. Sebat, geçen sene daha iyi mücadele ediyordu. Bu sene horozlar artınca sabah erken olmuş herhalde.

Hakem Cem Deda, yine aileden hakem çocuklardan biri. İyi niyetli gibi gözüküyor. Ama çok acemi. Olur mu? Çok çalışması lazım. Çünkü eksiği fazla.
Yazarın Tüm Yazıları