Daum, büyük hoca

FENERBAHÇE 2-0 galip, dakika 88. 30 saniye önce İstanbulspor bir gol kaçırıyor. Daum oyuncu değiştiriyor. Bu ne demek biliyor musunuz, ‘Taktik olarak adam değiştirmek’ demek..

Yani, ‘Saate karşı oynamak’ demek. Biri F.Bahçe, diğeri İstanbulspor. Sarı siyahlıların tüm takım olarak maddi değeri, belki de bir Alex’i karşılamaz. Sonra da maç 3-0 oluyor. Şimdi bazıları diyebilir ki, ‘Daum’a bak, ne büyük hoca. Bir oyuncu değiştirdi, maçı 3-0’ yaptı.

90 dakika boyunca F.Bahçe’nin oynadığı futbol doyurucu değil. Attığı goller, kaliteli oyuncularının bireysel çabalarıyla kazandırdıkları sayılar. Zaten 90 dakikaya bakınca, maçtaki olumlu hareketleri yapan tek oyuncunun Alex olduğunu görüyorsunuz. Ya da şöyle diyeyim, ‘Maçın içinde sonuca tesir edecek sivri hareketleri, bitirici hareketleri tek yapan oyuncu Alex.’ 5 saniye içinde, ‘Topu 3 yerden hangisine atarsam daha iyi olur?’ diye kafasında binbir tilki dolaşan bir adam.

Vızıldıyorlar

Fenerbahçe için büyük kazanç. Ama bir tek onun serbest oynaması lazım. Diğerlerinin ona yardımcı olması gerekir. Ama F.Bahçe, geçen haftanın aynı görüntüsünü veriyor. Hooijdonk boşta.. Serhat, Tuncay, Nobre, Alex hepsi boşta. Marco’ya demişler ki, ‘Koş Marco koş,’ Ümit sol kanatta, yeri olmadığı halde inadına iyi şeyler yapmaya çalışıyor. Çok güzel bir orta yaptı Hooijdonk’un kafasına. Ama ondan başka hücumu yok. Serkan sağda vızıldıyor vızıldıyor, hikaye. Yeri değil. Bir de hücuma çıkarken bazen top kaptırıyor, bazen ayağı kayıyor. Zaten F.Bahçe’de kenara gelenler tehlikeli. Hepsi son sürat ayağı kayarak yakındaki yedek kulübesine giriveriyorlar. Hele sol kanat, muazzam tehlikeli.

Bakın, Daum geleli ne kadar oldu? Haydi bu sezon başı gelse, futbolcuları tanımasa, takımın yapısını, kulübün yapısını bilmese tamam. Ama 1 yıldır bu oyuncuların hepsini kullanan sensin. ‘Transferleri de ben yaptım’ diyorsun. Sahaya çıkarttığın takım akortsuz. Her kafadan bir ses çıkıyor. Geçen hafta Samsun, bu hafta İstanbulspor. Bu takımlar şu anda iyi değiller. Eğer F.Bahçe biraz daha iyi takımla oynasaydı, belki de şu anda 1-2 puanı olurdu. Daum bu kafa ve kadroyla devam ettiği müddetçe, Şampiyonlar Ligi’nde 1-2 puanı zor çıkarır.

Özelleşsin artık

İstanbulspor eski İstanbulspor değil. Şu anda TMSF’nin elinde. Yani bir yerde devletin takımı. Aynı KİT’ler gibi. Çok seri olarak özelleştirilmesi yani satılması lazım. Ama kulüp başkanı çıkıyor, ‘Bilet fiyatları 50 milyon olsun’ diyor. ‘Neden?’ deyince, ‘Fener seyircisi gelmesin, bağırırlar, çağırırlar maçı kolay alırlar’ diyor. Ne oldu, zor mu aldılar? Futboldan nasibini almamış insanları oralara getirirseniz olacağı bu.

Eğer bu İstanbulpor’u bu sene satmazsanız, seneye 2. ligde kimse almaz. Ama tabii kazın ayağı öyle değil. Şimdi bu yetkiyi alan insanlar, bir sene krallar gibi arz-ı endam edecekler, beyanat verip TV’lere çıkacaklar, egolarını tatmin edecekler. Bu işleri parayla pulla yapamazlar. İstanbulspor ikinci lige düşmüş, onları fazla ilgilendirmiyor.

Hakem Fırat Aydınus, zaman zaman çok iyi işler yaptı. Gördüğünü çalmaya çalıştı, takım ayırımı yapmadı. Tabii bunu Güngören de yaptı. G.Saray, F.Bahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un statlarında ne yapacak, ona bakmak lazım. Aynısını yaparsa, ‘Helal olsun’ diyeceğim.
Yazarın Tüm Yazıları