‘Firo Tur’ uçuşa bir saat kala tatili iptal etti

Güncelleme Tarihi:

‘Firo Tur’ uçuşa bir saat kala tatili iptal etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2013 01:14

Bayram tatilini geçirmek için Firo Tur’dan yurtdışı seyahat satın alan tatilciler, uçuşlarına bir kaç saat kala ‘iptal’ şoku yaşadı. Üstelik 1 ay geçmesine rağmen paralarını da geri alamadılar. Şirkete ve yetkililere ulaşılamazken, Kadıköy şubesi 28 Ekim’de boşaltıldı

Haberin Devamı

KURBAN Bayramı tatilini yurtdışında geçirmek için Firo Tur adlı turizm firmasından yurtdışı seyahat satın alan tüketicilerin hevesi kursağında kaldı. Tatile gidecekleri gün, söz konusu şirketten gelen bir kısa mesaj ile turların iptal edildiğini öğrendiklerini iddia eden ‘Firo Tur mağdurları’ paralarının da iade edilmediğini söyledi. Şirketin Kadıköy’deki şubesinin de kapatıldığı anlaşıldı. Tatil planları yaparak Türkiye’nin dört bir yanından İstanbul’a gelen mağdurlar hiçbir yetkiliye ulaşılamadığını ifade etti.

KALKEDON’UN DA SAHİBİ

Başka bir turizm firması Kalkedon Turizm’in de sahibi olan Murat Karabulut, Firo Tur üzerinden yaptığı satışlarda Kalkedon Turizm’in turizm satışı ile ilgili izinlerini tüketicilere gösterdiği iddia edildi. Kalkedon Turizm’in Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne (TÜRSAB) kaydı bulunurken, Firo Tur’un TÜRSAB’a kaydı bulunmuyor. TÜRSAB’dan yapılan açıklamada da bu tip firmalara yasal olarak bir şey yapılamadığı, şirketlerin bu şekilde yasal boşluktan faydalandıkları dile getirildi.

‘Firo Tur’ uçuşa bir saat kala tatili iptal etti

Haberin Devamı

İPTAL ‘SMS’LE GELDİ

Tatilin iptal edildiğini uçağın hareket saatinden 10 saat önce bir kısa mesajla aldıklarının bilgisini veren Doktor Rabia Engin Ünver, bilgilendirmenin hemen ardından şirketi arayarak kendilerini iptal hakkında bilgi verilmesini istediğini söyledi. Resmi bir mail adresi üzerinden turun iptal edildiğini belirten bir bilgilendirme yapılmasını talep ettiğini ifade eden Rabia Ünver, 1 saat önce haberi olan verilen mağdurlar da olduğunu belirterek şirket yetkilerinin verdiği bilgileri şu şekilde aktardı: “Turların iptal edilmesinin kendileri ile bir ilgisi olmadığını söylediler. Anlaştıkları charter firmasından dolayı iptallerin gerçekleştiğini ve en kısa sürede verdiğimiz paraların iade edileceğini belirttiler.” Ünver, olayın üzerinden yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen kimsenin parasını geri alamadığını belirtti.

Haberin Devamı

OTEL REZERVASYONU YOK

Rabia Üvner, “İptaller sonrası bize kalacağımızı söyledikleri otellere ulaştık. Firo Tur’un toplu olarak ya da isim ile rezervasyon yaptırıp yaptırmadığını sorduk. İtalya’da kalacağımız hiçbir otele rezervasyon yapılmadığını öğrendik” dedi. Turu satın almadan önce tur şirketinin TÜRSAB’a kayıtlı olduğunu teyid ettiklerini belirten Ünver, “TÜRSAB, Firo Tur’un, bize acente numarasını 6363 olarak verdi. Ancak yaşanan problemler sonrası TÜRSAB, Firo Tur’un bir kaydının bulunmadığını söyledi” yorumunu yaptı.

Yasal boşluktan faydalanıyor

FİRO Tur’un kendilerine ait bir kayıtları olmadığını ifade eden TÜRSAB İkinci Başkanı Firuz Bağlıkaya, bu şirket hakkında herhangi bir yasal işlem yapamayacaklarını söyledi. Bugüne kadar söz konusu firma hakkında onlarca şikâyet aldıklarını belirten Bağlıkaya, “TÜRSAB’da herkes Firo Tur’u ezberledi. Şu anda bu tip firmalar yasal boşluktan faydalanıyor. Şikâyet için başvuranlar Kalkedonya Turizm’i soruyor çünkü mağdurlara verilen ‘6363’ kodlu acenta bu şirkete ait” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!