Aristokratlar!

DAUM, dün akşamki kadroyu şöyle biraz eli ayağı düzgün, çabuk oynayan bir başka takımın karşısına çıkarsa, perişan olur.

Volkan’ı çıkarın, oynayan 10 futbolcudan 5’i resmen aristokrat. Yalandan, göstermelik markaj yapıyorlar. Top gelirse oynayacaklar.

Nobre ile Hooijdonk ortada, Tuncay solda, Serhat sağda hafif gerideler. Yani, rakip defansın üstüne dört kişiyle gidiyorlar. Dört adam da geride var, etti sekiz. Orta alan, evlere şenlik. O alanda normal koşarak değil, atla gezmek lazım. Ve bu kadar büyük alanda F.Bahçeli iki oyuncu var. Birisi Marco Aurelio, diğeri Alex. Bırakın futbolcu olmayı, maraton koşucusu olsalar, hiçbir tarafa yetişemezler.

İlk yarı Samsun bu alanı çok iyi kullanamadı. İkinci yarı ise hiç kullanamadı. Çünkü Samsunspor o eski Samsunspor değil. Daum, eğer Alex’ten faydalanacaksa, yapacağı bir tane olay var. Arkada oynattığı 4 kişinin önüne Marco Aurelio ile Serkan’ı koyacak. Onların önüne de Alex’i. Hooijdonk’la da dinlendire dinlendire faydalanacak. Başka şansı yok.

Çözüm anahtarı Daum’da

Serhat’
la Tuncay defans yapmayı, ters taraftan kademeye girmeyi sevmiyorlar. Top geldiği zaman zevkten bayılıyorlar. Yani sarı lacivertlilerin sorunu çözme anahtarı Daum’un elinde. Ne zaman çözer? Yoksa kendisi mi çözer veya Fener Stadı’nda bir hezimete uğrar ondan sonra mı çözer, o da kendi elinde.

Dereli’yi sorarsanız. Çaldıkları ve çalmadıklarıyla yine aynı Selçuk Dereli. Hooijdonk’a kırmızı kartı gösteremedi, sonra her pozisyonda aleyhine çaldı. Alex’in attırdığı birinci golden önceki pozisyonun faulle ilgisi yok. Dün akşam gene Neyzen’in sazı gibiydi. Bir poziyonda avantajı uygularsın, eğer hemen dezavantaja dönersen geri dönüp verirsin. On dakika sonra değil.

Yardımcılar mı? Onlar da Selçuk’un aynası. Volkan aut atacak, arkasını dönüp geriliyor, o sırada sahada ne olduğunun farkında değil. Hakem düdük çalıyor, oyuncu değişecek. Oyunu durdurmuş, Volkan durmuş oyuna aut atıyor. Hiçbir oyuncunun oyundan kopmaya hakkı yoktur. Hele bu, kaleciyse. Geri geri gidersin, nereye atacağını kestirirsin ve her yeri tararsın.
Yazarın Tüm Yazıları