70 yıllık Nazi hazinesi marş notasında mı gizli

Güncelleme Tarihi:

70 yıllık Nazi hazinesi marş notasında mı gizli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2013 01:37

Almanya’da Nazilerin 70 yıl önce Bavyera bölgesinde sakladığı öne sürülen hazinenin keşfine çok yaklaşıldığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Efsaneye göre Adolf Hitler’in sekreteri Martin Bormann, milyonlarca lira değerindeki elmas ve altınlardan oluşan ve Nazi komandolarının cephe gerisindeki operasyonlara gönderilmesi için hazırlanan hazinenin yerini gösteren koordinatları, Gottfried Federlein’in bestelediği “March Impromptu” (Doğaçlama Marş) notalarına ve sözlerine gizledi. Hollandalı müzisyen ve belgesel yönetmeni Leon Giesen (51), 9 aylık bir çalışma sonucu notalardaki şifreyi çözdüğünü savundu.

PORTEDEKİ ŞİFRE

Hazinenin nerede olabileceği konusunda bir teori geliştirdiğini belirten Gesen, marştaki “Matthew’ın telleri çaldığı yer” sözlerinin 17’nci yüzyılda ünlü keman üreticisi Matthias Klotz’un yaşadığı Mittenwald kasabasını işaret ettiğini söyledi. Portedeki alışılmadık bir “M” harfi de Giesen’ın dikkatini çekti. Bölgede yapılan ilk sondajda, yer altında “tuhaf” bir şey olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Notaların arasındaki ‘M’ harfinden şifreyi çözdüğünü öne süren Giesen, kazı için izin ve ödenek sağlanırsa büyük bir hazine çıkabileceğini söylüyor. Uzmanlara yapılan ilk sondajda yer altında belirlenen “tuhaf” şey, 2. Dünya Savaşı’ndan kalma bir bomba ya da büyük bir taş da olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!