Paşa'ya Es Es darbesi

Güncelleme Tarihi:

Paşaya Es Es darbesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2013 20:55

Spor Toto Süper Lig'in 6. hafta mücadelesinde Kasımpaşa konuk ettiği, Eskişehirspor'a 2-0 mağlup oldu.

Haberin Devamı

MAÇIN CANLI ANLATIMI

MAÇTAN KARELER / GALERİ Semih Bahadır'ın objektifinden


Eskişehirspor'a galibiyeti getiren golleri 63. dakikada Diego Angelo ve 90. dakikada Diomansy Kamara kaydetti.

Bu skorun ardından Eskişehirspor puanını 10'a yükseltirken, Kasımpaşa 9 puanda kaldı.

Stat: Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Bülent Yıldırım, Serkan Gençerler, Ekrem Kan
Kasımpaşa: İlker Avcıbay, Elyasa Süme, Yalçın Ayhan (Dk. 6 Barış Başdaş), Donk, Sancak Kaplan, Viudez, Kerem Şeras (Dk. 60 Adem Büyük), Castro, Babel, Scarione, Sanharib Büyüksal (Dk. 79 Şahin Aygüneş)
Eskişehirspor: Boffin, Tarık Çamdalı, Akaminko, Diego, Veysel Sarı, Kamara, Aytaç Kara, Ndiaye, Erkan Zengin (Dk. 82 Mehmet Erkut Şentürk), Erman Kılıç (90+2 Serol Demirhan), Bienvenu (Dk. 46 Necati Ateş)
Goller: Dk. 63 Diego, Dk. 90+4 Kamara (Eskişehirspor)
Sarı kartlar: Dk. 16 Veysel Sarı, Dk. 24 Akaminko, Dk. 89 Kamara (Eskişehirspor), Dk. 22 Elyasa Süme (Kasımpaşa)

Haberin Devamı

Arveladze: "Daha hırslı, daha isteyen, daha agresif bir takım görmek isterdim"

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında sahasında Eskişehirspor'a 2-0 mağlup olan Kasımpaşa'nın teknik direktörü Shota Arveladze, istedikleri tempoyu yakalayamadıkları için kaybettiklerini söyledi. Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Arveladze, çok yavaş oynadıklarını belirterek, şunları ifade etti:

"Biraz yavaş oynadık. İstediğimiz tempoyu yakalayamadık. Daha hırslı, daha isteyen, daha agresif bir takım görmek isterdim. Maalesef olmadı. Fazla pozisyon da vermedik. İlk yediğimiz gol, net bir ofsayt. Buna daha da çok üzüldük. İkinci gol ise çok komikti."

Katar'a transferi gündemde olan Kasımpaşa'nın Nijeryalı futbolcusu Kalu Uche hakkında da değerlendirmelerde bulunan Arveladze, "Uche bu takımda kendi oynamak istemedi. Bu takımda oynamak istemediğini belirtti ve istemeyen de oynamaz. Transferiyle ilgili de daha biten bir şey yok" diye konuştu. Arveladze, ayrıca sezon sonunda Avrupa kupalarına katılacak dereceyi elde edeceklerine inandığını dile getirdi. Kasımpaşalı futbolcular Kerem Şeras ile Barış Başdaş ise şanslı olmadıklarını ve kötü oynadıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Sağlam: - "Bugünkü karşılaşma, bizim açımızdan yön belirleme maçıydı"

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa'yı deplasmanda 2-0 yendikleri maçta aldıkları galibiyetin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Ertuğrul Sağlam, karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında, çok kritik bir galibiyet aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bugünkü karşılaşma bizim açımızdan yön belirleme maçıydı. Bizim yolumuzun nereye gideceğini göreceğimiz bir maçtı. Ayrıca önümüzdeki hafta oynayacağımız Beşiktaş maçı öncesi moral elde etmek için kazanmamız lazımdı. Oyuncularım bunu ciddi anlamda algıladı. Yukarıların takımı olacaksak, bugün 3 puan almalıydık. Beşiktaş'ı da yenerek bu yolda gideceğiz."

Maçın son 10 dakikası hariç tek hakimi olduklarını aktaran Sağlam, "Bugünkü oyundan çok keyif aldım. Tabi yapacak daha çok işimiz var. Durmak yok, devam edeceğiz. Eskişehirspor olarak daha da iyi futbol oynayarak, ligin üst sıralarında yer alacağız. Bunu yapacak kalitemiz var" dedi. Gelecek hafta Beşiktaş'ı da yenmek istediklerini aktaran Sağlam, "Beşiktaş sezona çok iyi başlangıç yaptı. İyi ve kaliteli bir kadroları var. Eğer ligin üst sıralarında olmak istiyorsak Beşiktaş'ı yenmemiz lazım" ifadelerini kullandı. Eskişehirsporlu futbolcu Tarık Çamdal da çok zor bir deplasmandan 3 puanla döndükleri için mutlu olduklarını dile getirdi. Kırmızı-siyahlıların genç futbolcusu Erkut Şentürk ise iyi bir çıkış yakaladıklarını ve Beşiktaş maçında da bu performanslarını devam ettirmek istediklerini kaydetti.

MAÇTAN NOTLAR

Haberin Devamı

Kasımpaşa, Eskişehirspor'a takıldı

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında kendi sahasında Eskişehirspor'a 2-0 mağlup olan Kasımpaşa, ligde 3. yenilgisini aldı. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçın 63. dakikasında Diego ve 90+4. dakikada Kamara'nın golüne engel olamayan lacivert-beyazlılar, sahadan 2-0 mağlubiyetle ayrıldı. Son dakikalarda kurduğu baskıda gol bulamayan ve kontra atakta kalesinde 2. golü gören Kasımpaşa, bu yenilgiyle geride kalan 6. maçında 3. yenilgisini aldı ve 9 puanda kaldı. Lacivert-beyazlılar, kendi evinde ise 3. maçında 2. kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Geçen hafta evinde Medical Park Antalyaspor'u mağlup eden Eskişehirspor ise üst üste 2. galibiyetini elde etti. Kırmızı-siyahlılar, aldığı bu galibiyetle 10 puana ulaştı.

Eskişehirspor'un lig tarihindeki 1000. golü

Eskişehirspor'un Süper Lig tarihindeki 1000. golünü, Brezilyalı futbolcu Diego atarak tarihe geçti. Ligde 28. sezonunu geçiren kırmızı-siyahlıların bu sezon başına kadar 993 golü bulunuyordu. Kasımpaşa maçından önce ligde ilk 5 haftada 6 gol atan Eskişehirspor, İstanbul deplasmanında 1000. gol sevincini yaşadı. Eskişehirspor'un lig tarihindeki 882. maçında, tarihi golü, müsabakanın 63. dakikasında Diego kaydetti. Eskişehirspor'un geçen sezon deplasmanda 2-1 yendiği Kasımpaşa maçındaki golleri de Diego atmıştı. Diego bu sezon ilk, Eskişehirspor'un diğer golünü atan Kamara ise 2. kez gol sevinci yaşadı.

Kasımpaşa'da Yalçın Ayhan şoku

Lacivert-beyazlıların kaptanı Yalçın Ayhan, maçın hemen başında sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Maçın 3. dakikasında topsuz alanda sağ arka adalesini tutarak bir anda yerde kalan Yalçın, sekerek saha kenarına geldi. Maça devam edemeyen tecrübeli oyuncunun yerine 6. dakikada Barış Başdaş oyuna dahil oldu. Kasımpaşa'da Yalçın'ın oyundan çıkmasıyla kaptanlık pazubandını Sancak Kaplan taktı.

Başbakan Erdoğan'a sevgi gösterisi

Kasımpaşa taraftarı, karşılaşma sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tezahüratlarla sevgi gösterisinde bulundu. Maçın 34. dakikasında Kasımpaşa tribünleri, "Her yer Tayyip, her yer Erdoğan" ve "Recep Tayyip Erdoğan" tezahüratlarıyla Başbakan Erdoğan'a sevgilerini gösterdi. Öte yandan, maçta Eskişehirsporlu taraftarlar ile Kasımpaşalı taraftarların birlikte tezahüratlar yapmaları dikkati çekti. İki takımın taraftarları, bazı tribünlerde de birlikte oturdu.

Ertuğrul Sağlam, İstanbul şanssızlığını kırdı

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın çalıştırdığı takımlar, 7 maç sonra İstanbul deplasmanında 3 puan almayı başardı. Ertuğrul Sağlam, en son Bursaspor'u çalıştırırken 2010-2011 sezonun 33. haftasında 15 Mayıs 2011'de Kasımpaşa'yı 3-0 yenmişti. Bu maçtan sonra Ertuğrul Sağlam'ın çalıştırdığı takımlar, 7 kez geldiği İstanbul deplasmanında da kazanamadı. Bu maçlarda Sağlam'ın takımları 5 mağlubiyet, 2 beraberlik aldı. Sağlam, İstanbul deplasmanlarındaki şansızlığını ise yine bir Kasımpaşa maçında kırdı.

Ertuğrul Sağlam'ın Bursaspor ve Eskişehirspor ile İstanbul deplasmanlarındaki son 8 maçının skorları şöyle:

Takım Sezon Rakip Skor
Bursaspor 2011-2012 Fenerbahçe 1-0
Bursaspor 2011-2012 Beşiktaş 3-1
Bursaspor 2011-2012 İstanbul B.B 0-0
Bursaspor 2011-2012 Galatasaray 2-1
Bursaspor 2012-2013 Galatasaray 3-2
Bursaspor 2012-2013 Beşiktaş 3-3
Eskişehirspor 2013-2014 Fenerbahçe 1-0
Eskişehirspor 2013-2014 Kasımpaşa 0-2

Öte yandan, maçtan sonra Eskişehirsporlu futbolcular sevinçlerini, taraftarlarıyla yaşadılar. Futbolcular, taraftarlarının bulunduğu kale arkası tribünlerine giderek, seyircileriyle birlikte tezahüratlar yaptı.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında, sahasında Eskişehirspor ile karşılaşan Kasımpaşa'nın Arjantinli futbolcusu Oscar Scarione'ye, İsviçre Futbol Federasyonu tarafından, "İsviçre Süper Ligi'nin en iyi forvet oyuncusu" ödülü verildi. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan maçtan önce düzenlenen törende, geçen sezon İsviçre Süper Ligi'nde gol kralı olan Scarione'ye ödülünü, İsviçre Futbol Federasyonu Başkanı Heinrich Schifferle takdim etti. Scarione geçen sezon St. Gallen formasıyla 21 gol atarak, İsviçre Süper Ligi'nde "gol kralı" olmanın sevincini yaşamıştı. Arjantinli futbolcu bu sezon Kasımpaşa formasıyla ilk 5 maçta attığı 3 golle takımının en skorer ismi durumunda bulunuyor.

Arveldze kazanan kadroyu bozmadı

Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, Eskişehirspor karşısında geçen hafta Sivasspor'u deplasmanda 2-1 yendikleri maçtaki ilk 11'ini bozmadı. Lacivert-beyazlılarda sakat olan Isaksson'un yerine kalede İlker Avcıbay oynadı. Savunmada Elyasa Süme, Yalçın Ayhan, Donk ve Sancak Kaplan dörtlüsüyle sahaya çıkan Kasımpaşa'da orta sahasında da Viudez, Kerem Şeras, Castro ve Babel yer aldı. Lacivert-beyazlılarda Scarione hücuma dönük orta saha pozisyonunda oynarken, ileri uçta Sanharib Büyüksal mücadele etti. Kasımpaşa'da sakatlıkları devam eden kaleci Isaksson, Orhan Şam ve Özer Hurmacı kadroda yer almadı. Isaksson'un dışında lacivert-beyazlılarda Uche, Coulibaly ve Fritzler yabancı kontenjanı nedeniyle 18 kişilik maç kadrosuna giremedi.

Eskişehirspor'da 3 değişiklik

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Kasımpaşa karşısında takımını, ligde geçen hafta Medical Park Antalyaspor'u 2-1 yendikleri maçtan 3 farklı isimle sahaya sürdü. Sağlam, geçen hafta kırmızı kart gören Hürriyet Gücer'in yerine Aytaç Kara'ye, Necati Ateş'in yerine Bienvenu ve Torres'in yerine de Erkan Zengin'e görev verdi. Eskişehirspor'da Dede, Torres, Causic ve Tello yabancı kontenjanı nedeniyle 18 kişilik kadroda yer almadı. Ertuğrul Sağlam, Kasımpaşa karşısında takımını şu 11 ile sahaya sürdü: Boffin, Tarık Çamdalı, Akaminko, Diego, Veysel Sarı, Kamara, Aytaç Kara, Ndiaye, Erkan Zengin, Erman Kılıç, Bienvenu.

BAKMADAN GEÇME!