Irak'ta peş peşe 5 patlama

Güncelleme Tarihi:

Irakta peş peşe 5 patlama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2013 01:25

IKBY'de Emniyet Genel Müdürlüğü önünde meydana gelen patlamalarda ölü sayısı 12'ye yükseldi. Ölenlerden 6'sının güvenlik görevlisi, 6'sının da intihar eylemcisi olduğu açıklandı. Yaralı sayısının da 50 olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

IKBY Emniyet Genel Müdürlüğü, bugün kimliği belirsiz kişilerce gerçekleştirilen bombalı saldırılar hakkında hükümetin resmi internet sitesinde yazılı açıklama yaptı. Saldırının saat 13.24'te emniyet müdürlüğü binası önünde gerçekleştirildiğinin belirtildiği açıklamada, ilk olarak bir minibüs içerisindeki saldırganın emniyet binasına girmek istediği sırada güvenlik güçleri ile çatışmaya girdiği kaydedildi. Bu sırada minibüs içerisindeki bombanın infilak ettiği, patlamanın hemen ardından 4 intihar eylemcisinin silahlarıyla beraber emniyet binasına girmeye çalıştığı ifade edildi. Binaya girmeye çalışan intihar eylemcilerin güvenlik güçleri tarafından öldürülerek etkisiz hale getirildiği, olay üzerinden birkaç dakika sonra başka bir intihar eylemcisinin bir ambulans ile emniyet müdürlüğü önüne yaklaşarak üzerindeki bombayı patlattığı vurgulandı.

Haberin Devamı

IRAK'TA 5 PATLAMA


Açıklamada, bombalı saldırılar sonucunda 6'sı güvenlik görevlisi, 6'sının intihar eylemcisi olduğu kaydedilirken, yaralı sayısının ise 50 olduğu belirtilen açıklamada şunlar ifadelere yer verildi:

“Bu patlama Kürdistan'ın demokratikleşme süresinde meydana geldi. Bu da şunu gösteriyor ki, bazılarının gözü Kürdistan'daki kazanımlarda. Bölgemizde 6 yıldan sonra ilk defa böyle bir eylem gerçekleştiriliyor. Elbette 6 yıl içerisinde saldırı girişimi olmuştur ama güvenlik güçleri bunların hepsini boşa çıkarmıştır. Hepimizin hatırlaması gerekir ki bulunduğumuz bölge istikrarın ve güvenliğin olmadığı bir ülkedir. Bu yüzden bölgemizde olan istikrar ve güvenliği bozmak isteyenler aşikardır."

Sünni Birleşikler listesi, IKBY Emniyet Genel Müdürlüğü önünde meydana gelen olayı mesaj yayımlayarak kınadı. Irak'ın örnek yaşam yeri olan Erbil'de böyle bir patlamayı gerçekleştirenlerin amacının ülkeyi karıştırmak olduğunun belirtildiği mesajda şu açıklamalar yer aldı:

“Bu bombaların böyle bir zaman diliminde patlaması ülkenin kuzeyini karıştırmayı amaçlıyor. Erbil'i de ülkenin diğer bölgeleri gibi zayıf düşürmeye çalışıyorlar. Kürdistan bölgesinde yaşayan bütün tarafların daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Bu hain ve korkakça yapılan saldırıda Kürt kardeşlerimize şehitlerinden dolayı baş sağlığı ve yararlılara acil şifalar diliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!