G.Saraylı yöneticiden çok sert sözler

Güncelleme Tarihi:

G.Saraylı yöneticiden çok sert sözler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2013 10:03

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Ergün, Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve karşılaşmanın hakemlerine eleştiride bulundu.

Haberin Devamı

CİMBOM YİNE TEKLEDİ: 1-1

Maçtan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Ergün, teknik direktör Fatih Terim'in görevden alınma sürecini geride bıraktıklarını ve yollarına baktıklarını belirtti. Karşılaşmanın kendileri açısından çok güzel başladığını anlatan Ergün, şunları kaydetti:

"İlk devre 4-0, 5-0 olabilecek bir maç, şansızlıkla berabere sonuçlandı. Yine kendi evimizde 2 puan daha kaybettik. Güzel başladı ama 1-1 bitti. Ancak burada bizim açımızdan daha da dikkat edilmesi gereken bir şey var. Maalesef görevinin Galatasaray'ın önünü kesmek olduğunu sanan bir federasyonumuz var. Bugün de bu federasyon tarafından özel bir görevle görevlendirilerek sahaya gönderilmiş bir hakem kadrosu olduğuna inanıyoruz. Maalesef Yıldırım Demirören federasyonu, Türk futbolunu belli bir seviyenin altına çekmeye çalışmaktadır. Üzgünüz, söylenecek bir şey yok. Galatasaray üzerinde oynanan bütün oyunlar, bütün spekülasyonlar da belli medya gruplarında, özellikle Demirören medya grubunda daha çok dile getirilmektedir. Galatasaray kamuoyunun dikkatine sunuyorum."

"Yeni teknik direktörü maçtan sonra açıklamayı umuyorduk"

Şükrü Ergün, sarı-kırmızılı takımın başına getirecekleri yeni teknik direktörü Çaykur Rizespor maçından sonra açıklamayı planladıklarını belirterek, "Bu maçtan sonra açıklanacağını umuyorduk, ancak yetişmedi. Bu maçtan sonra açıklayamıyoruz" dedi.

Ergün, teknik direktör adayları arasında İtalyan Roberto Mancini'nin de yer aldığını kaydetti.

TFF'nin Fatih Terim ile görüşmesi

Şükrü Ergün, Fatih Terim görevden alınmadan önce TFF yönetiminin, A Milli Takım teknik direktörlüğü için kendisiyle görüşmesine izin vermelerinin çok önemli olmadığını anlatarak, şunları söyledi:

"Müsaade etmesek ne olurdu? Biliyorsunuz federasyonun yönetmeliğinde 14. madde var. Bu maddeye göre federasyon gerekli gördüğü anlarda herhangi bir teknik adamı askere alır gibi federasyonda görevlendirebiliyor. Bizim müsaade edip etmememiz çok önemli değil. Bu bize belki nezaketen soruldu. Başkanımız buna 'hayır' deseydi, dönüp 'sen hayır desen ne olacak?' diyeceklerdi. Dolayısıyla zaten isterlerse uygulamaya koyabilecekleri bir şey için bizden izin istedi."

Bir basın mensubunun, "Yani Fatih Terim'e bir seferberlik emri mi çıktı?" şeklindeki sorusu üzerine Ergün, "Öyle olmuş gibi gözüküyor. Yani en azından bize bir seferberlik emri gelmiş gibi oluyor" dedi.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in, Fatih Terim ile boş mukavele imzaladıklarına yönelik demecini de değerlendiren Şükrü Ergün, "Ben orada boş bir mukavele görmedim. Orada 'anlaşma imzalayacağız' diye anlaşma imzalamışlar gördüm. Ayriyeten UEFA'nın sitesinde '28 Ağustos'ta anlaşma imzalandı' diye yazıyor. UEFA'nın sitesine girerseniz, görürsünüz" şeklinde konuştu.

"Terim hakkında tezahürat olması doğal"

Karşılaşmada, Galatasaraylı taraftarların Fatih Terim lehine tezahüratlarda bulunmasının doğal olduğunu kaydeden Şükrü Ergün, "Fatih Terim bu camianın çok değerli bir üyesidir. Her zaman söylediğim gibi adını da Galatasaray tarihine altın harflerle yazmıştır. Tabii ki bu statta Fatih Terim lehine tezahürat olacak. Bunu niye yadırgayalım ki" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!