iPhone’dan sonra Samsung da altın renkli telefon üretti

Güncelleme Tarihi:

iPhone’dan sonra Samsung da altın renkli telefon üretti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2013 00:09

Akıllı telefondaki rekabet altın rengine taşındı. Çıkışıyla beraber karaborsa olan altın renkli iPhone 5S’ten sonra Samsung da altın renkli telefon modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

APPLE’ın geçen hafta satışa sunduğu altın rengindeki ‘iPhone 5S’in yok satması ve karaborsaya düşmesi şirketin ezeli rakibi Samsung’u da harekete geçirdi. Samsung, Galaxy S4 modeline altın renkli çerçeve ekleyerek ilk resmi duyuruları duyuruları yapmaya başladı. ‘Ucuz’ akıllı telefon modeli iPhone 5C ile satış rekoru kırması beklenen Apple bile müşterilerinden beklemediği bir tepki aldı. Apple’ın altın renkli iPhone 5S’i pazara sunması teknoloji camiası tarafından eleştirilirken tüketiciler söz konusu cihaz için sıraya girdi. Beş günde 11 milyondan fazla iPhone satışı gerçekleştiren Apple’ın altın renkli iPhone 5S modeli yok satıyor. Cihaz, mağaza başına ortalama 15 adet gönderilirken altın renkli iPhone 5S karaborsaya düştü.

ARAP MÜŞTERİLERE ÖZEL

Apple ile kıran kırana rekabet eden Samsung ise bu ilgiden sonra harekete geçti ve Galaxy S4 modeline altın renklerini ekledi. Samsung’un yeni modellerinde çerçeveler altın rengine kavuşurken, dış kısım ise kahverengi ve pembe olmak üzere iki farklı seçeneğe kavuştu. Şirketin Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre cihaz öncelikli olarak Birleşik Arap Emirlikleri’nde satışa çıkacak. Söz konusu modellerin ne kadar olacağı veya tüm ülkelerde satışa ne zaman çıkacağı ise henüz paylaşılmadı.

NOKIA İLE BAŞLADI

Eylülde Microsoft tarafından satın alınan Nokia da Arap müşterileri için altın renkli bir model piyasaya sürdü. Nokia Oro adındaki cihaz, 2011’de kullanıcılarla buluştu. Cep telefonlarında farklılığa ve dikkat çekmeye önem verenlerin hedef alındığı Oro, çizilmeye dayanıklı 18-ayar altın kaplama çerçevesiyle, deri kaplamasıyla, safir kristal ‘home’ tuşuyla ön plana çıkıyor. Oro, Nokia’nın Symbian işletim sistemini kullanıyor. Cihazda, 680 MHz saat hızında çalışan ARM11 işlemci ve 256 MB ram özellikleri bulunuyor. Cihazın çıkıl fiyatı ise 800 euro olarak belirlenmişti.

Haberin Devamı

LG’nin ‘amiral gemisi’ geldi

KORELİ teknoloji şirketi LG, üst seviye akıllı telefon serisine ‘G2’ ile devam ediyor. Şirketin ‘amiral gemisi’ akıllı telefonu LG G2’de, 5.2 inçlik True HD-IPS ekran yer alıyor. 13 megapiksel kameralı cihazda, 3 bin mAh, Full HD video kaydı, Android 4.2 işletim sistemi, 2 GB ram ve dört çekirdekli 2.26 GHz’lik özellikleri barındıyor. Cihazda bulunan ‘Optical Image Stabilizer’ (OIS) teknolojisi ile hareket halindeki görüntüler daha net yakalabilirken, ‘Misafir Modu’ ile birden fazla kullanıcı için kişiselleştirme seçenekleri sunuyor. 10 milyonluk satış hedefiyle pazara hızlı bir giriş yapan LG G2, bin 599 liralık fiyatı ile Türkiye’deki tüketiciyle buluşuyor. LG’nin akıllı telefonunun tanıtım toplantısında konuşan LG Electronics MEA Bölgesi CEO’su James Park, Türkiye’nin bölgedeki en büyük ülkelerden biri olduğunu, teknoloji potansiyeliyle diğerlerine örnek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

2 bin 199 TL’ye ‘Note’ ettirecek

SAMSUNG’un eylül başında tanıttığı Galaxy Note 3, Türkiye’deki kullanıcılarla buluştu. Çarşamba günü satışa sunulan cihaz 2 bin 199 TL’lik fiyat etiketiyle raflardaki yerini aldı. Samsung’un yeni tasarım çizgisini yansıtan yeni Galaxy Note 3, işletim sistemi özellikleriyle dikkat çekiyor. Cihazda bulunan ‘Pen Window’ yani ‘Kalem Penceresi’ özelliğiyle çizim yaparak çoklu görev kullanımı sağlıyor. Ekranın herhangi bir yerine pencere çizen kullanıcılar, farklı uygulamaları açarak birden çok işlem yapabiliyor. Cihazın özellikleri arasında 3 GB ram, 5.7 inçlik Full HD Super AMOLED ekran, yeni S-Pen, 13 megapiksellik kamera ve 3 bin 200 mAh’lık batarya bulunuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung, Note serisinin yeni modeli GALAXY Note 3’ü, Türkiye pazarına sunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!