Tam bir komedi

YAPIYORLAR yapıyorlar, hem de dağlara taşlara... Ondan sonra da diyorlar ki: ‘Biz eleştirliyoruz. Bize haksızlık ediyorlar.

’Brezilya Milli Takımı’nın kaptanını getiriyorsun, milyon dolarlar sayıyorsun, dünyanın en önde gelen teknik direktörlerini alıyorsun, milyon dolarlar sayarak... Sonra, hakem sahaya çıkıyor, cebinde kırmızı kartı yok. Soyunma odasında unutmuş, yardımcıdan istiyor.

Kuddusi Müftüoğlu, yardımcıdan bir penaltı istedi, penaltı değil. Kendi bir penaltı verdi, bence o da değil. Gösterdiği kartlarda ve verdiği faullerde tutarsızdı. Mesela 18. dakikada Murat Hacıoğlu’nun santradan çıktığı anda Gürol’un ona yaptığı hareket bence bariz gol şansı engellemesiydi. Yani kırmızı karttı. O sırada Rize kalecisi Zdarvkov da ceza alanını terk etmişti. ‘Maç yazalım’ diyoruz, daha bismillah birinci maç, futbolcuyu, teknik direktörü bırakıyoruz, hakemle başlıyoruz.

Rizespor ilk devre inanılmaz top kaybıyla oynadı. F.Bahçe böyle bir takıma bile üstünlük sağlayamadı. İkinci yarı bu sefer sahada hem az top kaybıyla oynayan, hem tam saha pres yapan, tempoyu artıran bir Rizespor olunca, sarı lacivertliler darmaduman oldular.

Daum’a kulak versinler

F.Bahçe’nin önce şunu düşünmesi lazım. Daum ne diyor? Mesela Volkan konusunda yüzde yüz haklı. Hooijdonk için ne düşünüyor pek bilemiyorum ama, bu Hooijdonk, Türkiye liglerinde iş yapar. Ama eğer Şampiyonlar Ligi’nde yürümek istiyorlarsa Hooijdonk fren vazifesi görür. 90 dakika sahada tutarsan zaman zaman bir kişi eksik oynuyorlar. Artık yaşlandığından, her ikili mücadeleye başlamadan rakibin orasını burasını çekiştiriyor. Biraz dikkatli hakem onun bu pozisyonlarının hepsine hücum faul çalar.

F.Bahçe sağ tarafta Mehmet Yozgatlı-Serkan’la başladı. Solda da Fabiano-Tuncay ikilisi ile. İki taraftan da doğru dürüst yan orta gelmedi. Hücum yapamadıkları gibi, bu sefer ikinci yarı tek başına bir Gürol o taraflarını çökertti. Demek ki, F.Bahçe’nin artık Gürol’u da alması lazım.

F.Bahçe’nin orta sahası, yani dörtlüsü hep bozuyor. Topu doğru dürüst oyuna sokacak adamları yok. Biraz sıkışınca, yan top, geri top yapıyorlar. Özellikle ikinci yarı Rize orta alanı kafalarını kaldırtmadı. Daum eğer Alex’ten tam randıman almak istiyorsa Serkan’ı sağda değil, onun yanında ortada kullanmalı. Eğer Serkan’ı bu tarz oynatacaksa, Önder ondan daha iyi. Hiç boşuna Serkan’da ısrar etmesin.

Müftüoğlu o kadar çok kart gösterdi ki, baktı olacak gibi değil, 70. dakikada 4. hakemi yanına çağırdı, birinci yardımcıyla beraber kart muhabbeti yaptılar. Ne de olsa Rize-Fener maçı. Başları hep bu iki takımın maçında derde giriyor.

İlk yarıdaki 2-0 Fener üstünlüğü bazılarını aldattı. Ama maçın sonundaki 2-2’lik eşitlik bence maçın hakkı değildi. Eğer kazanması gereken biri varsa o da Rizespor olmalıydı.
Yazarın Tüm Yazıları