6 yabancıyla devam

Güncelleme Tarihi:

6 yabancıyla devam
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2004 16:06

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün yaptığı toplantıda, bu sezon ve 2005-2006 sezonlarında 6 yabancı oyuncu ile devam edilmesi kararı aldı. Bu kararla Birinci Süper Lig takımları kadrolarında 6 yabancı oyuncu bulundurabilecek ve bir maçta yabancı oyuncularının tamamını oynatabilecek.

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu'nun Ankara'daki merkez binasında yapılan yaklaşık 2.5 saatlik toplantıdan sonra bir açıklama yapan başkan Levent Bıçakcı, yabancı oyuncu konusunda tüm kulüplerle görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Bıçakcı, önümüzdeki sezon yabancı oyuncu sayısının daha önce 5 olarak ilan edildiğini ancak bunun haksız rekabete yol açacağını ifade ederek, şunları söyledi: "6 yabancıda karar kıldık. Önümüzdeki sezon yabancı oyuncu sayısının 5 olması kararlaştırılmıştı. Ancak bu haksız rekabete yol açacağı için önümüzdeki için de yabancı oyuncu sayısını 6'ya yükselttik. Bir de UEFA'da yabancı oyuncularla ilgili olarak çok sayıda ihtilaflı dosya var. UEFA artık, bunlar nedeniyle sadece para cezası vermiyor. Ülke puanı silme uygulaması da var. Biz de kulüplerin bu sezon anlaştıkları yabancı oyuncularla 1 yıllık sözleşme yapıp kayba uğramalarını engellemek için önümüzdeki sezon da 6 yabancı ile devam edilmesini kararlaştırdık.”
  
ARTIK ANONS YOK
  
Bıçakcı, yeni sezonda taraftarların tribünde yaptıkları kötü tezahürat ve küfür nedeniyle hakemler tarafından yaptırılan anons uygulamasından da vazgeçildiğini ve artık küfür ve tezahüratın gözlemci ve federasyon temsilcileri tarafından rapor edilip federasyona bildirileceğini açıkladı.
  
 BİRİNCİ SÜPER LİG'E SPONSOR
  
Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, Birinci Süper Lig'in isminin önümüzdeki günlerde sponsor bir şirkete devredileceğini belirterek, “Görüşmelerimizi yaptık. Önümüzdeki günlerde Birinci Süper Lig sponsor bir şirkete devredilecek” dedi.
  
Levent Bıçakcı, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri tarafından oluşturulan İdari Personel Kurulu'nun çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, “Futbol Federasyonu bünyesinde çalışan tüm personel ile ilgili detaylı araştırmalar bu kurul tarafından yürütülüyor. Antrenörler de dahil hepsi hakkındaki kararımız 15 güne kadar açıklanacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bıçakcı, ayrıca yeni oluşturulan Gözlemciler Kurulu'nun başına Ömer Üründül'ün getirildiğini ifade etti.

STATLARIN GÜVENLİĞİ İÇİN İŞBİRLİĞİ

Haberin Devamı

Bıçakcı, statlarda görev yapacak olan özel güvenlik şirketleri ile ilgili yanlış bir anlaşılma olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Statlarda görev yapacak özel güvenlik şirketleri ile ilgili yasa çıktı. Uygulama tarihi Mayıs 2005 olarak belirlendi. Ancak, özel güvenlik şirketlerinin bir takım kriterlere uygun hale getirilmesi gerekiyor. Yani yeni sezona kadar statlarda özel güvenlik şirketleri ile birlikte İçişleri Bakanlığı'na bağlı emniyet güçleri de statlarda görev yapacak.”

  
Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, son olarak yeni sezonun  fair play ruhuna uygun bir şekilde geçmesi temennisinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!