Aydan’ın yerine Ceyda getirildi

Güncelleme Tarihi:

Aydan’ın yerine Ceyda getirildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2004 00:42

‘Hoşgeldin Hayat’ filminin çekimleri olaylı başladı. Filmin finansörü Ferhat Gündoğdu’nun projeye 2 milyon dolar yatırarak adını jenerikte en üste yazdırması, Aydan Şener’i öfkelendirdi. ‘Böyle bir şeyi kabul edemem’ diyen Şener, kadrodan çıktı. Yerine Ceyda Düvenci geldi.

Yönetmenliğini Ümit Elçi’nin üstlendiği, başrollerini Ferhat Gündoğdu, Kerem Alışık, Ahmet Mekin ve Ceyda Düvenci’nin paylaştığı ‘Hoşgeldin Hayat’ adlı sinema filminin çekimleri büyük polemikleri de beraberinde getirdi. Filmin finansörü, Amerik aşireti lideri olduğu söylenen Ferhat Gündoğdu’nun, filme 2 milyon dolar yatırarak adını jenerikte en üste yazdırması, ortalığı karıştırdı. Bu duruma itiraz eden Aydan Şener kadrodan çıktı, onun yerine Ceyda Düvenci ile anlaşıldı.

ANLAŞMA İŞİME GELMEDİ

‘Hoşgeldin Hayat’ filminin kadrosundan ayrılmayı göze alan Aydan Şener, adının Ferhat Gündoğdu’dan sonra yazılmasına izin vermeyeceğini vurguladı. Oyuncu, ‘Hiçbir polemiğe girmek istemiyorum. Zaten gerek senaryo, gerekse ekonomik anlamda benim için cazip değildi bu film. Bana avans verilmesi ve sözleşmenin imzalandığı söyleniyor. Madem parayı verdi, böyle bir talebi oldu, kabul edip etmemek de bana düşer. Ben etmedim. Adımı alta yazdırmak işime gelmedi’ dedi.

TEBRİK ALMALIYDIM

Daha önce Dava, Brindari ve Doz gibi Kürt filmlerinde oynayan Ferhat Gündoğdu ise, hikayesini yazdığı ve birebir kendi yaşam öyküsünü yansıttığını söylediği ‘Hoşgeldin Hayat’ filminin hazırlık aşamasında yaşanan jenerik krizinin üzerinde durmuyor. Filme 2 milyon dolar yatırdığını söyleyen Gündoğdu, sinemaya yatırım yaptığı için kendisinin tebrik edilmesi gerektiğini söyledi. Gündoğdu, ‘2 milyon doları Fergün Müzik ve Sinema Yapım Şirketi olarak Hoşgeldin Hayat filmine yatırdık. Şahsıma ait bir şirket değil. Aile ortaklığında kurulan bir şirketiz ve biz sadece müzik işi değil, tekstil işi de yapıyoruz’ dedi.

Filmde Hazı rolünü üstlenen Ceyda Düvenci’den önce Aydan Şener’le anlaştıklarını belirten Gündoğdu, şunları söyledi: ‘Aydan Şener jenerikle ilgili problem çıkarmış. Bunu Ümit Elçi bana söyledi ve ‘Senin ismini Aydan Şener’in altına yazalım’ dedi. Kendisine böyle bir şey kabul etmeyeceğimi söyledim. Çünkü bu erkek hikayesidir. Bunun yanı sıra adımın birinci sırada yazıldığı 4 tane film var.’

Parayı bastırdı, adını yazdırdı

Jenerik krizinin parayla ilgisi olmadığını ileri süren Gündoğdu’ya göre sıralama, daha önce imza attığı işlerin başarısına göre yapıldı: ‘Filmlerim sadece Doğu’da rağbet görmedi. CD’leri 100 binin üzerinde sattı. 4 yıl önce, 30 yaşındayken sinemaya başlamıştım. Daha önce de Fergün Müzik şirketiyle Unkapanı’ndaydım. Sinemaya aşığım ve özellikle Doğu’nun sorunlarını beyaz perdeye yansıtmak için film yapıyorum. Bu filmin kadrosunda yer alan Ahmet Mekin ve Nihat Nikerel benim için çok önemli ustalar. Kerem Alışık da sanatçı bir aileden geliyor, değerli bir isim. Diğer oyuncuların yetenekleri de kanıtlanmış zaten. Bense halkın içinden geliyorum. Yılmaz Güney de eğitimli değildi, halkın içinden geliyordu ama verdiği mesajlarla bir çığır açtı. Yılmaz Güney’e sempatisi olmayan yoktur. Onu taklit etmek değil ama onun yapamadıklarını yapmak anlamında söylüyorum bunu. Amaç medyatik olmaksa bu çok kolay. Birisiyle bir yerde görünürsün, olur biter. Ama bunlar gelip geçici.’

AŞİRET LİDERİ DEĞİLİM

Çıkan haberlerle bir anda basının ilgisini çeken ve kısa zamanda Amerik aşireti lideri olduğu ortaya çıkan Ferhat Gündoğdu, bu tanımlamaya da karşı çıkıyor. Aşiret sözcüğünü kullanmaya yanaşmayan Gündoğdu’nun tercih ettiği sözcük ise ‘Büyük aile’: ‘Ben Urfa doğumluyum. Babam Urfa’dan Sarıkamış’a yerleşmiş. Amerik aşiretindeniz ama ben hiç bunun üzerinde durmadım, çünkü aşiretten çıkıp sinema yapan bir insanım. Aşiret reisi de değilim. Büyük aile demeyi tercih ederim. Aşiret dediniz mi ağalık kavramı işin içine giriyor. Halbuki biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız.’

Mezarlık sahnesi için 120 otomobil

‘Hoşgeldin Hayat’ filminin mezarlıkta çekilen sahneleri de hayli hareketli geçti. Sahnede ihtiyaç duyulan 120 otomobilin ayarlanması için yine Ferhat Gündoğdu girdi devreye... Ve kısa sürede bu engeli de aşarak araçları sete getirdi. Gündoğdu, ‘Filmin mezarlıkta çekilen sahnesinde lüks arabalara ihtiyaçları olduğu için 120 lüks otomobil bulduk. Geniş bir çevrem var ve arkadaşlarım, akrabalarım benim için bunları getirdi. Bizim İstanbul’da sadece Gündoğdu soyadlı 800 akrabamız var’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!