3-5 kuruş için

Erman Toroğlu, “Hakemlerin dinlenme” tartışmasındaki gerçeği açıklıyor.

Haberin Devamı

OLAY DERİN MEVZU AMA GELİP PARAYA DAYANIYOR. NASIL MI, ANLATALIM...

1-Hakemler maç sonrası kritiklerini kaldıkları otel yerine alelacele statta yapıyor. Çünkü hesap basit.

2-Otele giderlerse, gece uçak bulamayacaklar. Bir gece daha kalacaklar. Oda parasını da cepten ödeyecekler.

HAKEMLİK zamanım... Benimle sıkça yan hakem olarak gelen bir arkadaş, arabasını değiştirip, yenilemek istiyor. Fakat bir türlü değiştiremiyor. “Neden böyle geciktin arabayı değiştirecektin” diyorum. “Erman Hocam” diyor, “Klasman imtihanlarının açıklanmasını bekliyorum.”
‘Arabayla bunun alakası ne’ diye cevap veriyorum. “Abi” diyor, “Eğer yan klasmanda kalırsam, alacağım arabanın taksidini ödeyebilirim. Eğer klasman düşersem arabayı değiştiremem. Onun için imtihanların sonucunu bekliyorum.”
Bir ay evvel, Sapanca’da seminer yapılıyor. Fatih Tanfer, Sapanca’da yapılan seminerde hakemlere diyor ki; “Maçlardan sonra, temsilciler ve gözlemcilerle durum değerlendirmesi yapmayınız. Her türlü tehlike var. Otele gidiniz. Sakin bir şekilde odanıza giriniz. Ve raporlarınızı yazınız, tartışınız.”
Bundan iki sene evvel, Trabzon’da bir maçtan sonra hakem soyunma odasında konuşulanların hepsi dışarıya yansıyor. Buradaki işin ilginç bir yanı da, görevlilerden ikisinin polis kökenli olması...
Diyorlar ki; “Kardeşim bu iş bizim işimiz. Aramızdan kimse de bunları dışarıda konuşmaz. Bu işte bir tuhaflık var.”
Ve bunu federasyona bildiriyorlar. Ve o zaman bu iş tartışılmaya başlanıyor.

Haberin Devamı

BUNLAR ÇIKIP DA HAKEMLİK YAPMASIN

ŞİMDİ oraya gireceğiz. Sıkı durun. Hakemlerin alelacele, maçtan hemen sonra bu toplantıyı yapmalarındaki istek şu...
Eğer otele giderlerse, gece uçak bulamayacaklar. Bir gece daha otelde kalacaklar. Ve bunun parasını da ceplerinden ödeyecekler.
Bu küçük hesabı düşünenlerin, hakemlik yapması son derece yanlıştır. Bunlar Türk futbolunun geleceğini değil, alacakları ufak paraları düşünüyorlar. Yani olayın ana fikri, gelip paraya dayanıyor. Benim yıllar önce, arabasını değiştirmek isteyen yardımcı hakemimde olduğu gibi...
Şimdi dönelim, işin bir de arka bahçesine bakalım. Bir ay evvel olan bir olay neden şimdi patlıyor? Bu toplantıya, federasyondan bir tek isim katılıyor; Federasyon İletişim Müdürü Oğuz Akçakoca... Bu Oğuz Akçakoca, Zeki Çol’a da, Kemal Kapulluoğlu’na da yakın bir isim. Şöyle bir dikkatli baktığınız zaman, karşınıza değişik bir tablo çıkıyor.
Peki, yazıyı yazan kim? Eski hakem Ali Aydın...
Peki, eski hakem Ali Aydın kardeşimiz, şimdi nerede? Aydınspor’da menajerlik yapmaya başladı mı? Peki, Aydınspor’da manevi başkan kim? Eski federasyon başkanı Haluk Ulusoy... Başka bir isim daha var mı? Mukan Perinçek... Resimleri birleştirin. Bu futbol federasyonuna karşı organize bir iş var.

Haberin Devamı

ALi AYDIN ÇOK DiKKAT ET

BU futbol federasyonu başarılı mı? Kesinlikle hayır? Ama çıkın, cepheden yumruk atın, vurun. Arkadan dolanıp, vurup, iki puan almaya kalkmayın.
Bir sözüm de Ali Aydın’a... Sen hakem olarak bu alemde isim yaptın. Hakem olarak gazetelerde çalıştın. Televizyonlarda yorum yaptın. Bir kulübe menajer olarak nasıl bir faydan olur? Neler yapabilirsin... Ben buna inanamıyorum. Özellikle bu tarz çalıştığın kulüplere zarar verirsin.
Sana söylüyorum Ali Aydın, hangi maçta hakem odasına girip Aydınspor Menajeri olarak, “Hoşgeldiniz çocuklar” diyebilirsin?
Bu işe girdiysen, bir daha hakem aleminin yanından kesinlikle geçmemelisin. Ama yarın Haluk Ulusoy ve ekibi gelir de, sen de MHK’de görev almaya kalkarsan, o zaman da tam dağlara taşlara yaparsın!..

Haberin Devamı

Tanfer ne demişti?

TFF Temsilciler Kurulu Başkanı Fatih Tanfer, temsilcilerin maçlardan önce stadyumlarda yaptığı kontroller sırasında 3 stadın hakem odasında gizli kamera bulunduğunu söylemişti. Ancak Tanfer ne kameraları bulan temsilcilerin ne de kameraların bulunduğu stadyumların isimlerini açıklamamamıştı.

Yazarın Tüm Yazıları