Ankara’yı yeniden Başkent yapacağız

2014’de Gökçek’i iki omuzunu birden mindere yapıştıracağım

Haberin Devamı

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanlığı içih aday adayı olan, Ayaş’ın CHP’li Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç’la Gülşehir’de karşılaştık... “Aday adaylığı nasıl gidiyor?” dedik; bir çoşkuyla yanıtlar vermeye başladı.
CHP’den başka aday ‘sahneye’ çıkmamış henüz; Başkaraağaç en erken ‘sahneye’ çıkanlardan; 11 aydır 25 ilçe ve 960 köyün tümünü ziyaret etmiş... Hemşehrilerine “Evladınıza sahip çıkın” demiş;
“Bana diyorlar ki ‘Bu Melih’i yıkarsan sen yıkarsın, 3 gün süreyle gece-gündüz bayram yaparız.”
“Evet ben de diyorum ki, 20 yıllık Melih Gökçek’in ve avanesinin saltanıtını yıkacağım.”
Tepeden konuşuyor:
“Ankara’ya yeniden kan vereceğiz, Ankara’yı yeniden başkent yapacağız.”
Soruyoruz:
- Ankara’da ne kadar seçmen var?
- Ankara’da 3.8 milyon seçmen var; bunun 1.2 milyonu Ankara kütüğüne kayıtlı. Size bir bilgi vereyim. DP’den Ankaralı olan Orhan Eren 1955’den 57’ye kadar Belediye Başkanlığı yaptı; daha sonra milletvekilli oldu. Ankaralının sahip çıktığı bir tek aday Orhan Eren vardır ve belediye başkanlığı yapmıştır.
- Vefat Dolakay’ı ve Ali Dinçer’i unuttunuz
- Hayır unutmadım. Dalokay Elazığ’lıdır; Ali Dinçer Balkan göçmenidir. Karayalçın da Karadenizli; Gökçek Urfa Halfeti’lidir.
- Mansur Savaş...
- Ankara’lıdır ama seçilmiş değildir. Ama Ankaralılalar 2009 seçimlerinde kendisine sahip çıkmışlardır. Ankara’da %9 olan MHP’nin oyunu 27’ye çıkartmıştır.
- Yani siz Ankaralılığınızı vurgulamnak istiyorsunuz.
- Gayet tabii... Ankara, Ankaralıya teslim edilmelidir. Yeni çıkan Bütünşehir Yasasıyla tüm Ankara’nın mücavir alan sınırları (25.400 km2) oy kullanacaktır... Yani 25 ilçe 960 köy...
İlk defa ‘öz Ankara’lı Büyükşehir için oy kullanacaktır; bu bakımdan bu seçimin önemi büyüktür.
- Melih Gökçek’den belediye başkanlığını almak için çok iddialı olduğunuz görülüyor.
- 2014 seçimlerinde Melih Gökçek devri bitecek, iki omuzunu birden mindere yapıştaracağım. Onunla birlikte onun zihniyetini de Ankara’dan silip süpüreceğiz... Bu nedenle karşısına aday olarak çıkmak istiyorum.
Ankara’da sosyal demokrat halk belediyeciliğini uygulamak zorundayız. Halka sorarak halkın düşünceleriyle mahalle temsilcileri oluşturup, mahalle temsilcileriyle mahallenin kararlarını oybiriği ile alacağız. Merkezden değil yerinden yönetim uygulamasına geçeceğiz. Ben yaptım oldu bitti değil.
Peki ihaleler?
“Ankara’nın tüm ihaleleri kamuoyunun görebileceği şekilde ihaleler yapacağız.
Ben Ankara’nın, Gökçek’in gitmediği, gidemediği yerin tamamını bilirim.”
Sözlerini yerel bir sözle bitiriyor:
“Tarlada izimiz, Ankara’da da sözümüz var.”

Haberin Devamı

Biliyormusunuz?

Haberin Devamı

CHP Mamak Aday Adayı Hüseyin Bayındır, Hacı Bektaş Veli’yi anma törenlerinin Mamak’tan 10 otobüsle katıldıklarını belirterek, tüm inançların ibadet yerlerinin yapımı, bakımı, onarımı, temizliği elektirik ve su giderleri, yardımcı eleman giderleri CHP’nin yerel iktidarında Mamak’ta Belediye bünyesinde oluşturacağımız inanç fonundan karşılanacaktır” dediğini...

Etimesgut İstasyon Caddesi ve Emirler Ahi Elvan Caddesi’nde hiç mi hiç ağaç yok. Yüksek çınar ağaçlarının dikilmesini istiyoruz, Bahçelievler, Emek’teki gibi...
Ferhat KAYA

Mera yağması

ANKARA’nın ciğerleri konumundaki Çamlıdere’nin Avşarlar, Meşeler ve Alakoç Yaylaları son bir yılda hızlı bir şekilde beton yığını haline gelmekte ve tapusu dahi olmayan köy meraları adeta yağmalanmaktadır. Bölgenin Büyükşehire bağlanmış olması bu yağmayı artırmıştır. Nedeni bilinmez bir şekilde devlet kurumları bu yağmayı görmezden gelmektedir.
Kasım MOLLA

Yazarın Tüm Yazıları