CHP'li vekil, boğulmaların sorumlusunu hükümet gösterdi

Güncelleme Tarihi:

CHPli vekil, boğulmaların sorumlusunu hükümet gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2013 10:36

CHP'li vekil Mahmut Tanal, sadece bir haftada 30'dan fazla vatandaşın boğularak ölmesine dikkat çekti ve ölümlerin sorumlusu olarak da hükümeti gösterdi. Tweetleri bir anda sosyal medyada da en çok konuşulan konular arasına giren Tanal, mesajlarının arkasında durduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

CHPli vekil, boğulmaların sorumlusunu hükümet gösterdi

Ramazan Bayramı'nın yaza denk gelmesi nedeniyle, çok sayıda kişi bayram tatilini sahilde geçirmeyi tercih etti. Ve Bayram haftasında tüm Türkiye'de 30'dan fazla vatandaş boğularak öldü.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da Twitter'daki hesabından paylaştığı mesajla, insanların boğularak ölmesinin sorumlusunun vatandaşlarına yüzmeyi öğretmeyen hükümet olduğunu ileri sürdü.

Tanal, tweetinde "Üç tarafı deniz ile çevrili bir ülkede yüzme bilmeyen insanlar boğuluyorlarsa, sorumlusu hükümettir. Her vatandaşa yüzme öğretilmelidir" dedi.

CHPli vekil, boğulmaların sorumlusunu hükümet gösterdi

Haberin Devamı


Tanal, Hürriyet'e yaptığı açıklamada da Twitter hesabının kendisine ait olduğunu ve o tweeti kendisinin attığını belirterek, vermek istediği mesajı şöyle açıkladı:

"MÜFREDATTA YÜZME DERSİ NEDEN YOK?"

"Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye'de ders müfredatında yüzme dersi yok. Oysa Avrupa'ya bakın, müfredatta yüzme dersi bulunuyor. Hatta deniz kenarında olmayan, sadece gölleri olan ülkelerde bile müfredatta yüzme dersi var. Oysa Türkiye'de yok. Ben bunu gündeme getirmek istedim."

CHPli vekil, boğulmaların sorumlusunu hükümet gösterdi

Attığı tweetin "arkasında" olduğunu kaydeden Tanal, "O tweetten sonra pek çok kişi bunun üzerinden alay eden tweetler atmak istedi. Kimisi, 'Türkiye'de patates üretimi düştü, sorumlusu hükümettir', kimisi ise 'çocuk altına çiş yaptı, sorumlusu hükümettir' gibi mesajlar yazdı. Hepsine girip baktım, AK Parti ile bağlantılı, sürekli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı öven mesajlar yazan adresler" diye konuştu.

"KAMU HİZMETİDİR"

Vatandaşına yüzme öğretmenin bir kamu hizmeti olduğunu da vurgulayan CHP'li Tanal, "Bir söz vardır, eğer bir yıl içinde ürün almak istiyorsan buğday ek, 10 yıl içinde almak istiyorsan meyve ağacı dik, eğer yıllarca ürün almak istiyorsan, çocuğunu eğit diye. Ben bunu söylüyorum. Vatandaşına yüzme öğretmemek, hükümetin hizmet eksikliğidir. Ben eğitim, eğitim, eğitim diyorum" dedi.

Haberin Devamı

CHPli vekil, boğulmaların sorumlusunu hükümet gösterdi

"ÇADIR DEVLETİ DEĞİLİZ"

"Türkiye bir çadır devleti değildir" diyen Tanal, "Bu nedenle devlet, vatandaşına herşeyi öğretmekle yükümlüdür. Eğer eğitim veremiyorsanız da, vatandaşınızı korumanız gerekir. Sahillerde yüzme bilmeyenler için cankurtaranlar görevlendirmeniz, cankurtaran koyamıyorsanız, oradan denize girilmemesi için tabela koynamın gerekir" diye konuştu,

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!