Evlerimiz şov için teslim edilmiyor

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili olanları da takip etmiştim. Bu bölgede ev satışlarının TOKİ Sitesi’nde ve gazetelerin bir kısmında ilan edildi.

Haberin Devamı

Buraya kadar her şey normal, hak sahibi konut kuralarının çekilişi ve teslimi konusundaki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Şu ana kadar çok az sayıda hak sahibi evini teslim alabildi Sayın Belediye Başkanımız ve TOKİ yetkilileri basını yanlış yönlendirmektedir. Bu bölgede hak sahibi olanlar 8 yıldır beklemektedir. TOKİ diğer bölgelere de iki yıl gibi sürede konut teslim ederken, bu bölge insanını mağdur etmiştir. Teslim edilmeyen konutların hak sahipleri olarak en az 6 binden fazla kişi bir açıklama beklemektedir. Hiçbir yetkili açıklama yapmamaktadır. Belediye başkanımız seçim dönemini bekletip şov yapmanın peşinde de olabilir mi?

B.A.

Büyükşehir, Sedat Simavi Sokağı neden sevmiyor

“Zaman zaman yazmamıza ve şikâyetimizi bildirmemize rağmen Sedat Simavi Sokak hep ikinci sınıf muamelesi görüyor. Buna son örnek Sedat Simavi’nin altındaki üç sokağın Çankaya Belediyesi tarafından asfaltlanmasını gösterebiliriz. Bu sokaklar pırıl pırıl olmasına rağmen Sedat Simavi köstebek yuvası gibi görüntüsüyle karşımızda duruyor.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi ilgililerine bunun sebebini sorduğumuzda ise “Sedat Simavi Büyükşehir’e ait onun için buranın sorumluluğu Büyükşehir’in olduğu için el sürme imkânımız yok buraya asfalt yapmaya kalktığımızda büyükşehir Çankaya Belediyesi’ni mahkemeye veriyor” cevabını alıyoruz. Yani Büyükşehir ile Çankaya Belediyesi arasında bir uyum olmadığından dolayı bunun sıkıntısını Sedat Simavi’de oturanlar çekiyor. Sedat Simavi’yi unutanlar elbette ki karşılığını bulacak. Bizden son kez uyarması.”

Beton mikserleri çevreyi mahvediyor

Ümitköy’ü, Eskişehir Yolu’na bağlayan en büyük caddelerden biri olan 2432. Cadde’de bozulan yol kaplaması sürücülere zor anlar yaşatıyor. Beton mikserlerinden dökülen betonlar yüzünden bozulan yolda kasisler meydana geldi.
Büyükşehir, ilgilenmiyor! Harç kamyonları kontrolsüz! Atıkları rampalarda yollara döküyor, istedikleri yerde tazyikli su ile sözde temizlik yapıyorlar fakat çevre kirleniyor, umurlarında değil. Yeni dökülmüş asfaltta bunların bıraktığı harç donuyor kasis yapıyor! Bazı yollar bunlara yasak edilmeli. Trafik denetlemesi buna yoğunlaşmalı! Şehrin her yanı şantiye değildir.

Altay M.

Haberin Devamı

Bu ağaçlar neden kesildi

Bir belediyenin veya özel bir mülkün yerleşkesinde ağaç kesilebilir, anlarım. Gözünü rant bürümüş sevgisiz insanlar bunun sorumlusudur. Peki 1 Ağustos 2013’te, Türkiye’nin eski ve büyük üniversitesinden birinde bulunan 20 belki de 30 yaşında olan ağaçlara yapılan ‘katliama’ bir açıklama getiremiyorum ve anlayamıyorum. Neresi mi? Hacettepe Üniversitesi Beytepe yerleşkesi.

Engin KIRAN

Yazarın Tüm Yazıları