Bunlara da birer tweet atmalı..

23 Temmuz 20.15’de Kırk Konaklar 114 numarali otobüse (plakası 806 BK 8119) Kızılay’a gelmek için Uğur Mumcu Caddesi’nden bindim.

Haberin Devamı

Otobüs şöförü kulağında kulaklık “Bu halk sünepe” vs... Kendi kendine konuşuyordu. Çok hızlı ve öndeki araçla aradaki mesafe 20 cm’den az bir şekilde gidiyordu. İftar zamanı yaklaştığı için tarafik azalmıştı. Bir yandan diğer sürücülere hakaret ediyordu, kadın sürücüler küfür ediyordu. Biz koltuklara yapışarak kendimizi korumaya çalışıyorduk GOP’un dar sokaklarında karşıdan gelen otobüslerle burun buruna geldi, arkadan çarptığı aracın sürücüleri ile camdan sarkarak tartıştı. Ben ve bir kaç yolcu uyardık ama kimseyi dinlemedi bize “İnin otobüsten yoksa sizi götürüp bir yere doldururup hepinizi gebertirim” diye tehdit ederek hakaret etmeye başladı.
Otobüsü Karum’un önünde durdurup indi ve gidip taksi durağına oturdu. Tüm yolcular aşağıya indik ama o saatte başka otobüs yoktu binebileceğimiz. Taksi şöförleri şöförü ikna etmeye çalıştılar kimseyi dinlemiyor ve hakaretlere devam ediyordu. 10-15 dakika sonra otobüse bindi; ardından çaresiz bizler de... Binerken yolculara “Sizler ne kadar adi insanlarsınız, o kadar hakaret ettim tekrar biniyorsunuz”... Bunun gibi sözlere devam ederek aracı çalıştırdı. Ben kendisini Belediye Başkanına kadar şikayet edeceğimi söyledim ve Mavi Masa’yı aradım.
Kızılay’a hakaret, küfür ve koltuklara yapışarak hayati tehlike içinde geldik. İnerken bilerek öyle bir fren yaptı ki inmek için ayağa kalkan yolcular bir yerler savrulduk... Ruh sağlığı bozuk insanlara bu işleri yaptırmasalar bali... İnsanların can güvenliği bu hasta kişilere teslim edilemez.
Sayın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı bu denetimleri yaptırmıyor mu? Bunlara birer twitt atmıyor mu?
Nevin UYGURER

Haberin Devamı

Dini siyasete alet etmek...

Ankara’daki bir internet sitesinde okuduk; iftarlarda neler oluyormuş, öğrendik.
Gökçek iftar değil “siyaset yemeği’ düzenliyor. Oruç tutanlara karşı günaha giriyor.
Neler diyor; insanın o anda gülesi geliyor:
- Türkiye–IMF ilişkilerine, İstanbul Kanal–Köprü, 3. Havaalanı projelerine, nükleer santrallerden, HES’lere, Haiti’ye yapılan yardımlardan, faiz lobisine, Gezi olaylarının arkasında, İngiltere–Almanya ve ABD’li Neo-conlar gibi dış mihrakların olduğuna dair akıllara ziyan komplo teorilerine... Türkiye’de hastane kuyruklarının bittiğine, CHP’nin halkın dediğini kabul etmediğine, ortalığı birbirine katanların kuyruğuna takıldığına... Koalisyon hükümetlerinin kötülüğüne... Türkiye’nin Osmanlı’da olduğu gibi güçlendiğine... kadar neler neler anlatıyor.
Bitmedi:
- Kendisinin toplu taşım olarak yapmaya kalktığı Şentepe teleferiğini (CHP’li) Yenimahalle Belediyesinin engellemeye çalıştığını ileri sürüyor. Park arsası vermeyen (CHP’li) Kalecik Belediyesi’ne karşı seçimlerde tedbir alınması gerektiğini... Çankaya’nın CHP’nin elinden alınmasınının şart olduğunu...
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden bir hoca çıkıp, kendisini “bu söylediklerin kutsal ramazanla, oruçla-iftarla hiçbir ilgisi yoktur” demez mi?
Her zaman fetva veren Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez hiç kulağını bükmez mi? Mesela şöyle bir uyarıda bulunamaz mı?
“Sayın Gökçek, bu yaptıklarınız dini siyasete alet etmektir. Mübarek Ramazan ayında yaptığınız korsan parti toplantısıdır. Allahın yasadışı ve kuralsız bir işi yoktur. Bu unsurları kullanmayınız. Kuran dışı dincilik yapmayınız... Allah tarafından indirilen dine siyaset bulaştırmayınız.”

Haberin Devamı

Turan Güneş Bulvarına 2. sıra park ve polisin göz yumması veya hiç ilgilenmemesi yüzünden günün her saati trafik kötü durumda. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne de defalarca yazdığım halde kimse ilgilenmiyor.
Ferit SARIGÖL

AVM’lerin sonu ‘metroya’ dönüşmesin

Ankara yakın gelecekte büyük olasılık ki bir AVM mezarlığına döneceği anlaşılıyor. Bir çok AVM, gerçek projelerinden vazgeçerek ‘hastane mi, otel mi oluruz’un planlarını yapıyor!
Büyükşehir, bu kadar AVM ilerde ne olur diye düşünmüyor.
Üretmeden düşünmeden kalkınma olamayacağını, hele AVM ile hiç olamayacağını bilinmiyor mu?
Her açılan AVM, bir başka mevcut AVM’yi kapattıracak.
İstanbul Yolu Şaşmaz’a kadar üç-dört AVM inşaatı sürüyor. Büyükşehir binasının hemen dibinde eski EGO garajı ve 19 Mayıs Stadı’nın da AVM-Rezidans olacağı konuşuluyor. AVM’lerin ‘metro’ gibi olmasını istemiyoruz.
Korkarız yarın bunlar da Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a devredilmeye kalkışılmaz.
Metin ALTAY

Yazarın Tüm Yazıları