Yılın düğünü zirveye döndü

Güncelleme Tarihi:

Yılın düğünü zirveye döndü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2004 01:12

Başbakan Erdoğan’ın kızı Esra İle Berat Albayrak’ın düğünü NATO zirvesini aratmadı. Düğüne 1 kral, 1 devlet başkanı, 2 başbakan katıldı. Bakanlar, milletvekilleri ve bürokratlar da İstanbul’a akın etti.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra ile Yeni Şafak gazetesi yazarı Sadık Albayrak’ın oğlu Berat Albayrak’ın düğünü, İstanbul’un ev sahipliği yaptığı NATO zirvesini aratmadı. Törene 1 kral, 1 devlet başkanı 2 başbakan katılırken Ankara, bir günlüğüne İstanbul’a taşındı. Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ve eşi Natassa önceki gün İstanbul’a gelen ilk konuklardı. Dün ise Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref ve eşi Begüm Sehba, Romanya Başbakanı Adrian Nastase ve eşi Daniela, Ürdün Kralı Abdullah özel uçakla İstanbul’a geldiler. Kral Abdullah, Erdoğan’a söz verdiği için törene katılırken Kraliçe Rania gelemedi. Yabancı devlet adamlarını İstanbul Valisi Muammer Güler karşıladı.

ÖZKÖK PAŞA’NIN ÇİÇEĞİ İÇERİ ALINDI

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş tarafından kıyılan nikáh öncesi çift, nikáh masasına beyazın hakim olduğu salonda kurulan 50 metrelik bir platformu yürüyerek geldi. Universal Film’den kiralanan iki kamerayla düğün filme alındı. 11 plazma televizyon ve 2 dev ekrandan düğün davetlilere izlettirildi. Nikáh için salona ilk gelen isim Bilal Erdoğan’ın kayınvalidesi oldu. Davetlilere Güvenpınar marka su ikram edildi.

Binanın Rumeli Salonu’nda kurulan nikáh masasının arka tarafındaki duvara davetiyede yeralan minyatür figürler yansıtıldı. Masanın üzeri antonyum çiçekleriyle süslendi. Konuklar, protokol ve nikáh masası çiçeklerle süslenmiş demir bariyerlerle ayrıldı. Konuşmaların ardından nikaha gönderilen tebrik telgraflarının bazıları duyurulurken, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, ‘Esra ve Berat’a ömür boyu mutluluklar dilerim’ ifadelerinin yer aldığı telgrafı da okundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in ki dahil gelen çok sayıda çelenkten sadece Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi özkök’ün çiçeği protokolün bulunduğu yere getirildi. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, davetliler içeri alınırken bizzat kontrol yaptı. Başbakan Erdoğan, Boğaz’da bir teknede yabancı konukları onuruna akşam yemeği verdi.

İlk fotoğraf heyecanlandırdı

ESRA Erdoğan ile Berat Albayrak çifti, nikáh masasına gitmeden önce basına el ele poz verirken heyecanlıydı. Bir yakınının patlayan flaşlar altında terini sildiği Berat Albayrak, siyah takımının altına giydiği beyaz gömlek ve yeleği tamamlayan beyaz fular takarken, türbanlı gelinliği taşlarla süslü Esra Erdoğan’ın profesyonel makyajı dikkat çekti. Damat Albayrak, fotoğraf çekim yerinden ayrılırken bir ara heyecandan gelinin elindeki çiçeği aldı. Çiftin basına el sallayarak vedası sırasında Esra’nın elindeki kına göze çarptı.

İki jest ve ‘First lady’ şıklığı

BAŞBAKAN Erdoğan’ın büyük kızı Esra’nın düğününde sürpriz iki jest yaşandı. Cumhurbaşkanı Sezer’in daveti üzerine ailesiyle birlikte tatil için İstanbul’a gelen Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref tatilinin ilk gününde Erdoğan’ın kızının nikah şahidi oldu. Amman’da çok önemli bir konuğu bulunan Ürdün Kralı Abdullah, Erdoğan’a verdiği nikah şahitliği sözünü tutmak için dün özel uçağıyla İstanbul’a geldi. Konuklarıyla ilgilendiği için Kraliçe Raina’yı getiremeyen Kral, nikahın hemen ardından İstanbul’dan ayrıldı. Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis’in eşi Natasa ile Romanya Başbakanı Adrian Nastase’nin eşi Daniela ise törende şıklıklarıyla göz kamaştırdılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!