Sakın bu hafta gelmeyin

Demet Akalın geçtiğimiz hafta Bodrum-Gümbet’teki Fuga Tatil Köyü’ne giriş yaptı. Niyeti 10 gün burada kalıp iyice dinlenmekti. Ancak Fuga’nın patronu Volkan Büyükhanlı’dan eski sevgilisi İbrahim Kutluay ile Demet Şener’in geleceklerini öğrenince tadı kaçtı.

Başka bir yere gitmeye de niyeti yoktu. Düşünüp taşındı, sonunda Büyükhanlı’dan, kendisi buradayken Kutluay ile Şener’in giriş yapmamalarını rica etti. Kıramadı Demet Akalın’ı Volkan Büyükhanlı da, aradı İbrahim Kutluay’ı, daha sonra gelip gelemeyeceklerini sordu, durumu anlattı. Bunun üzerine sevgililer Maki Otel’e yerleştiler geçici süre için. İbrahim Kutluay, sevgilisi Demet Şener ve Kutluay’ın kız kardeşi Özlem şimdilerde Maki’nin beach’inden denize giriyor, Fuga’ya geçmek için Akalın’ın İstanbul’a dönüşünü bekliyorlar.

Bugün defileyarın sahne

Kenan Doğulu yarın gece Bodrum Club 13’te sahneye çıkacak. Ali Sayar’ın işlettiği, geçen sene Polo 13 adıyla hizmet veren mekan, bu yıl yine Sayar’ın başarılı işletmeciliğine teslim edilmiş. Serdar Ortaç’la dönüşümlü olarak burada program yapacak olan Kenan Doğulu, bu gece de Nişantaşı Demokrasi Parkı’nda gerçekleştireceği defileyle Ken adını verdiği giyim markasının ürünlerini tanıtacak. Defile saat 20.00’de başlıyor.

Yaza hazır

Son yılların gözde tatil beldelerinden Çeşme, bir yeni mekana daha kavuştu. Paşa Limanı’nda açılan Sunset-Friends&Trends yaza hazır... Gün batımının en iyi izlenebildiği yerlerden olan beach-club’ta 4 dakika boyunca güneşin batışını izlemek mümkün. Dahası Çin, İtalyan ve Türk mutfağı sunan üç ayrı restoranıyla damak zevkine düşkün olanların da yüzünü güldürüyor.

Başkanın hanımı

TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı’nın eşi Arzu Hanım, geçtiğimiz hafta katıldığı davette güzelliği, şıklığı ve her zamanki ağırbaşlılığıyla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi bildi. Beyaz renkli elbisesiyle son derece zarifti. Sabancı ailesinin güzel gelini, eşi Ömer Bey’in TÜSİAD Başkanı seçilmesinden bu yana pek göz önünde olmamaya özen gösteriyor. Çiftgeçtiğimiz haftasonu Küçüksu Kasrı’ndaki Ali Ramazanoğlu’nun düğün töreninde ortaya çıktı.

Çağla’yı hálá seviyor

Mehmet Aslan aradı geçtiğimiz hafta. Aslan, fotoğraflarıyla Bodrum’da fırıtna gibi esen Çağla Şikel’in kendisi için hálá önemli olduğunu, onu unutamadığını, hayatının en büyük aşkını onunla yaşadığını belirtmekten kaçınmadı. Aslan, ünlü mankenle ayrılsalar da görüştüklerini de ısrarla belirtti.

İstanbul’da kaldılar

Kemal-Feryal Gülman çifti son haftalarda peş peşe gerçekleşen düğün törenleri nedeniyle İstanbul’da kaldı. Tatil programlarını önümüzdeki hafta yapılacak düğünlerden sonra hayata geçirecek olan Gülman çifti, Temmuz’un ilk iki haftası Çeşme, Bodrum ve Göçek’i kapsayan bir tura çıkacak. Tatil planları bununla da kalmıyor. Listede ağustos ayındaki Cannes ve Nice turu da var. Ali Ramazanoğlu’nun Küçüksu Kasrı, Tansa Mermerci-Can Ekşioğlu’nun Beylerbeyi Sarayı ve Eda Çarmıklı-Ozan Yolcu’nun yine Beylerbeyi Sarayı’ndaki düğünlerine davetli olan Gülmanlar tatili iple çekiyorlar.

Baba-oğul dayanışması

Burgazada’da açılan Theo adlı taverna, Greek müziğin Türkiye’deki en ünlü isimlerinden Fedon ile oğlu Theo’yu aynı çatı altında buluşturdu. Theo, kendi adıyla açtığı mekanda babasını da sahneye çıkarıyor artık. Mezeleri ve servis kalitesiyle kısa sürede adını duyuran Theo’ya rezervasyonsuz gitmemenizi öneririm.

Çocukların mutlu günü

Kadıköy Belediyesi geçtiğimiz hafta Twigy terliklerinin sponsorluğunda, Bubbles Kids Corner Cafe’de kimsesiz çocuklar yararına bir parti düzenledi. Twigy ile Bubbles animatörlerinin düzenledikleri sihirbaz gösterileri, dağıtılan hediyeler ve leziz yiyecekler sayesinde çocuklar son derece keyifli bir gün geçirdiler. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Selen Ulusoy, Seyhan Sapmaz, Emel Ercan gibi isimler de getirdikleri oyuncaklarla çocukları sevindirdiler.

Eskisi gibi değil

Nesrin İlter, ANAP’ın kurucularından Ferruh İlter’in eşi. Geçtiğimiz yıllarda cemiyet hayatı içinde sıkça görmeye alıştığım Nesrin Hanım’ı son üç yıldır göremiyordum. Ne bir davet, ne de bir açılışta rastlayamadığım Nesrin İlter’e Küçüksu Kasrı’ndaki düğünde rastladım. Bronz teninden tatilden yeni döndüğünü anladığım İlter, gece dışarıda olmanın eskisi gibi zevk vermediğini belirtti.

Lüfer dolmasına bayıldı

İngiltere Başbakanı Tony Blair’in eşi Cherie Blair, Nato üyesi ülkelerin liderleri onuruna geçtiğimiz gün Dolmabahçe Sarayı’nda verilen gala yemeği sırasında masaya getirilen Lüfer Dolması’na hayran kaldı. Blair’in övgüler yağdırdığı ve Feriye Lokantası’nın hazırladığı mönüde bulunan Lüfer Dolmasını başaşçı hazırladı. ‘Lüfer Dolması da ne diyenlere’ kısa bir tarif vereyim: Lüferleri temizledikten sonra yıkayın. Ortadan yarıp kılçığını çıkarın. Kıyılmış soğanı, kuş üzümünü, dereotunu, karabiberi ve küçük parçalara ayrılmış balık etini bir tavaya koyup hafifçe kavurun. Balıkların kenarlarının açılmaması için dikin. Çırpılmış yumurtaya ve una bulayın. Sonra da yağda kızartın.

Çağdaş nesil

1992-1993 öğretim yılında hizmete giren Özel Erol Altaca Dershanesi, eğitim sistemi içinde gün geçtikçe daha sağlam bir yer ediniyor. 1995-1996 eğitim-öğretim yılında Etiler’de Özel Erol Altaca İlkokulu’nu hizmete açarak geleceğin okulunu kurmanın ilk adımını atan Altaca, Tarabya’daki Özel Erol Altaca Lisesi’yle yoluna devam etmekte. Özel Erol Altaca Okulları’nın yöneticileri ise vizyonlarını ‘Atatürkçü düşünceyi özümsemiş, ülkesini ve ulusunu seven, kimliğiyle ulusal, kişiliğiyle evrensel, düzeyiyle çağdaş insan yetiştirmek’ sözleriyle ifade ediyorlar.
Yazarın Tüm Yazıları