Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğandan önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2013 22:09

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen'in düzenlediği iftar sonrası açıklamalarda bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Tıpkı Mısır’da olduğu gibi darbe yapmayı hedefleyen herkes halkın tepkisini hesap etmek zorunda" dedi.

Haberin Devamı

Memur-Sen’in Altınpark’taki iftarında konuşan Erdoğan şunları söyledi: “Anamuhalefetin başı, ‘İktidar partisi başkanlık sisteminden vazgeçsin oturup konuşuruz’ diyor. İnanın doğru olduğuna inansam ilk adımı atan ben olurum. Herkesin muhalefet şerhi koyduğu maddeler var. Hadi yoğun bir çalışmanın içerisine girin, tatil yapmayın, ben arkadaşlarıma bunu söylemeye kefilim. Bu yaz içinde gelin şu anayasa işini halledelim. Hadi atalım bu adımı. 48 tane mutabık kalınan madde var. Bunu çıkarın 68’e 78’e, çıkaramıyorsanız 48’i hemen gelin Meclis’ten geçirelim. Olağanüstü olarak Meclis’i toplayalım. Hemen süratle 48 maddeyi Meclis’ten çıkaralım, ne kadar samimi olduğunuzu veya olduğumuzu orada ispatlayalım.

HALKIN TEPKİSİ HESAP EDİLMELİ 

Tıpkı Mısır’da olduğu gibi darbe yapmayı hedefleyen herkes halkın tepkisini hesap etmek zorunda. Bugün halklar sadece darbelere değil oldu bittilere, azınlığın kendi yaşam tarzını çoğunluğa dayatma girişimlerine de güçlü şekilde karşı çıkıyorlar. Bizden şunu istiyorlar, her ne kadar çoğunluk olsanız da biz ne istiyorsak onu yapacaksınız. Kusura bakma, eğer çoğunluk olarak iktidara gelip muktedir olamazsanız, bu halk sizden onun hesabını sorar. ‘Ben seni yüzde 50 ile getirdim ama sen muktedir olamadın. Öyleyse bunun hakkını vereceğiz.’ Bu hakkı verirken bir kişinin bile mağdur olmasına göz yummayacaksın. Biz bunun farkında olan bir iktidarız.”

Haberin Devamı

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ TAM METNİ



BAŞBAKAN MEMUR-SEN’İN İFTAR YEMEĞİNDE KONUŞTU
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!