11.Türkçe Olimpiyatları'nda görkemli kapanış

Güncelleme Tarihi:

11.Türkçe Olimpiyatlarında görkemli kapanış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2013 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: *"Üç haftadır Türkiye'de birbiriyle taban tabana zıt iki tablo, iki fotoğraf var. Bir tarafta taş vardı, sapan vardı, molotof kokteylleri vardı. Diğer tarafta Türkçe vardı, türkü vardı, şiir vardı. Bir tarafta öfke, nefret, şiddet ve çatışma vardı. Diğer tarafta barış, merhamet, dostluk, dayanışma vardı."

Haberin Devamı

" Dışarıda anlık zevkleri için sokakları ateşe verenler değil, binlerce yılın kadim dili olan Türkçeyi omuzlarında taşıyan gerçek Türkiye mesajıdır bu."


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda gerçekleştirilen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış programına katıldı. Başbakan Erdoğan konuşmasına Uluslarası Tükçe Derneği'ne teşekkür ederek başlayarak, "Türkçe'nin güzelliğini, barışın dili Türkçe'nin, o süt gibi bizlere ayna tutan dost ve kardeş ülkelerin çocuklarını kutluyor, elinize, dilinize, gönlünüze sağlık diliyorum. Kendilerini Türkçe'ye adamış, Türkiye'nin barış mücadelesini Türkiye'ye adamış, mübarek bir ideal uğruna yollara çıkmış sevgili öğretmenlerimizi tekrar tekrar tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum" dedi. "Güzel gören güzel düşünür. Güzel düşünen hayatından lezzet alır" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizler, haftalardır bize güzeli gösterdiniz. Bütün çirkinliklerin arasında bize güzeli düşündürttünüz. Sizler bozkırda ki fidan gibi çölün ortasından ki vaha gibi kararmış yüreklerde bir nebze merhamet, en zor zamanlarda bize güzeli anlattınız, hatırlattınız." Erdoğan konuşmasında Gezi Parkı protestoları ile ilgili olarak, "Üç haftadır Türkiye'de birbiriyle taban tabana zıt iki tablo iki fotoğraf var. Bir tarafta taş vardı, sapan vardı, molotof kokteylleri vardı. Diğer tarafta Türkçe vardı, türkü vardı, şiir vardı. Bir tarafta öfke, nefret, şiddet ve çatışma vardı. Diğer tarafta barış, merhamet, dostluk, dayanışma vardı. Bir tarafta öfkenin diline esir olmuş vandallar, diğer tarafta gönül diline sahip barış elçileri vardı. Bir tarafta hakaret, sövgü, tahammülsüzlük vardı. Ama diğer tarafta hoşgörü, aşk vardı. Dumlupınar'da, Kurtuluş Savaşı'nda olan bir büyük davadır. Dışarıda anlık zevkleri için

Haberin Devamı

11.Türkçe Olimpiyatlarında görkemli kapanış

ABD'de yaşayan Fethullah Gülen, Türkçe Olimpiyatları'nı canlı yayında izledi.

Haberin Devamı

sokakları ateşe verenler değil, binlerce yılın kadim dili olan Türkçeyi omuzlarında taşıyan gerçek Türkiye mesajıdır bu" şeklinde konuştu.

11.TÜRKÇE OLİMPİYATLARI'NDA KAPANIŞTAN KARELER

BARBARLARIN YAĞMACILARIN

Başbakan Erdoğan, "Biz yakıp yıkanlardan, kalp kıranlardan değiliz. Yapmanın zor olan, yıknamının kolay olan olduğunu bilenlerdeniz" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz vandalların, barbarların, yağmacıların izinde değil. Bu ülkeye Sülaymanlar yetiştirme müzadelesi içindeyiz. Bizim derdimiz Nil nehrinin kenarılarında dolaşan yeni Yunus Emreler yetiştirmek. Bizim meslemiz, Tuna ile Nil'i, Amazon ile Volga'yı, Fırat'la Dicle'yi kavuşturmak." Erdoğan, herkesin daha yaşanabilir bir dünya istediğini belirterek, "Hepimiz barış istiyoruz. Hepimiz, çocukların katledilmediği, annelerin ağlamadığı, babaların çatışmalarda ölmediği, insanın ezilmediği, horlanmadığı, dışlanmadığı bir dünyanın özlemini, böyle bir dünyanın hasretini yüreklerimizde taşıyoruz" dedi. Barış mücadelesinin zor olduğunu dile getiren Erdoğan, "İnsanlık onuru mücadelesi, gönül mücadelesi zordur, engellidir, engebelidir. O yolda nifak tuzakları vardır. O yolda fitne tuzakları vardır. O yolda, dünyevi zevklerin cazibesi şeklinde görünen şeytan tuzakları vardır. O kutlu yolda, davayı unutturup, ihtirası, ukbayı unutturup dünyayı öne çıkaran nice münafık tuzağı vardır. Biz, işte tüm bu tuzaklara karşı uyanık olacağız. Aldatan elbette olmayacak, ama aldanan da olmayacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'A BABALAR GÜNÜ HEDİYESİ

Öte yandan, kapanış töreninin sonunda olimpiyatlara katılan çocuklar tarafından Başbakan Erdoğan'a Babalar günü hediyesi verildi. Tören'de ayrıca Fetullah Gülen'in olimpiyatlar ile ilgili kısa bir konuşmasına yer verildi. Gülen'in geçmiş yıllarda, "Bu olimpiyatların yapıldığı açık kapalı stadyumlarda size dar gelecek" dediği görüntüler izlendi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN TÜRKÇE OLİMPİYATLARINDA KONUŞTU
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!