Bu doktor grubu ilk kez eylem yapacak

Güncelleme Tarihi:

Bu doktor grubu ilk kez eylem yapacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2013 00:12

Taksim Gezi Parkı'na dün akşam yapılan polis müdahalesi sonrası Türkiye genelinde bir çok ilde eylemler yapılıyor. DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDHB de ortak karar alarak alanlara çıkma kararı aldı. 27 bin üyeli Türk Diş Hekimleri Birliği ise ilk kez kitlesel bir eyleme katılacak.

Haberin Devamı

Taksim Gezi Parkı eylemlerinde yaşanan şiddeti protesto etmek için bugün iş meslek örgütleriyle birlikte iş bırakma eylemi yapan DİSK ve KESK, üyeleriyle birlikte saat 16.00’da Taksim’de ortak basın açıklaması yapma kararı aldı. DİSK, üyeleriyle Şişli’de; KESK ise Tünel’de toplanıp Taksim’e yürüyecek. Ardından da basın açıklaması yapılacak.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, KESK ve üç meslek örgütüyle birlikte bugün grev değil; iş bırakma eylemi yaptıklarını belirterek belediyeler, hastaneler, devlet dairelerinde eyleme yüksek katılım olduğunu hatta sendikanın olmadığı özel iş yerlerinden bile eyleme destek verildiğini söyledi.

Çerkezoğlu, saat 12.00’de iş yerlerinde ortak bildiri okunacağını; saat 16.00’da ise Taksim’de buluşularak ortak basın açıklaması yapılacağı ifade etti. Çerkezoğlu, KESK üyelerinin Tünel’de toplanarak; DİSK üyelerinin ise Şişli’de toplanarak Taksim’e yürüyeceklerini bildirdi. Tüm halkı yaşanan şiddete kayıtsız kalmamaları için kendilerine destek vermeye çağırdı.

Haberin Devamı

DİŞ HEKİMLERİ İLK KEZ EYLEMDE!

DİSK ve KESK ile birlikte bugün Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) de iş bırakma eylemine katıldı. Bugüne kadar emek ve meslek örgütleri içinde görülmeyen TDB Başkanı Taner Yücel, 8 bini kamuda olmak üzere 27 bin üyesiyle bugün eyleme destek verdiklerini söyledi.

Yücel, bugüne kadar olaylara daima itidalle yaklaşmaya çalıştıklarını ancak gelinen noktada herkesin, özellikle de hükümetin daha sorumlu davranması gerektiğini vurguladı. Hükümetin 10 yıllık iktidarı döneminde bazı kesimlerde oluşan endişeleri, hak ve talepleri anlaması gerektiğine işaret eden Yücel, “İşte biz AK Parti iktidarının olayları daha iyi anlaması, sağlıklı değerlendirebilmesi açısından bu uyarıyı yapma gereği duyduk. Kamu otoritesinin aşırı tepkisine itiraz etmek, hükümetin toplumun tüm kesimlerini kucaklayıcı bir tavır içinde olmasını sağlamak için eyleme katıldık” dedi.

930 BİN ÜYESİYLE 5 ÖRGÜT İŞ BIRAKTI!

Haberin Devamı

Böylece bugünkü iş bırakmayı TDB 27 bin, Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği 423 bin, KESK 240 bin, DİSK 150 bin ve Türk Tabipler Birliği 90 bin üyesiyle desteklerken; toplam sayı 930 bine ulaşıyor.

ANTALYA'DAN DESTEK

TAKSİM Gezi Parkı eylemcilerine karşı dün başlayan müdahale ve ardından gelişen eylemlere dün Antalya'dan destek geldi. Sayıları 500'ü bulan sendika üyeleri Cumhuriyet Meydanı'na kadar yaplıkları yürüyüşün ardından 1 günlük grev kararı alındığını açıkladı.Muratpaşa Kazım Özalp Caddesi'nde toplanan KESK, DİSK ve Halkevleri'nden oluşan grup, saat 16.00'da Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. 'Her yer Taksim, her yer direniş' pankartı açan ve 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'Susma sustukça sıra sana gelecek' sloganları atan grup, düdük çalarak protestosunu sürdürdü.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!