İBB'den miting otobüsü açıklaması

Güncelleme Tarihi:

İBBden miting otobüsü açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2013 00:00

AK Parti’nin bugün saat 18:00’de düzenleyeceği miting nedeniyle Kazlıçeşme Meydanı’nda büyük bir hazırlık yapılırken, geniş güvenlik önlemleri alındı. Bir süre polis uyarısıyla miting alanı boşaltılarak bomba araması yapıldı.

Haberin Devamı

- İBB'den otobüs açıklaması yapıldı: Kazlıçeşme'deki miting alanına yolcu taşıyan otobüsler, bedeli mukabilinde İETT'den kiralanmıştır. Bedelsiz taşıma sözkonusu değildir.

BÜYÜK HAZIRLIK - FOTO GALERİ

-Miting alanına girenler X-Ray cihazında geçirildikten sonra üst aramaları yapıldı. Partililerin getirdikleri bazı döviz ve pankartlar ile seyyar satıcıların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan resmi bulunan atkılar dikkatleri çekti. Miting alanına çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

MİTİNGE TEKNELERLE GELDİLER

-Kazlıçeşme Meydanı’nıda düzenlediği mitinge Anadolu Yakası’ndaki partililer teknelerle Zeytinburnu’na geldiler, buradan da İETT’ye ait otobüslerle miting alanına götürüldü. Miting alana çevresine çok sayıda polis ekibi takviye edildi.

Haberin Devamı

-Ak Parti’nin Saat 18:00’da başlayacak olan miting nedeniyle Anadolu yakasından gelenler için tekneler tahsis edildi. Teknelerle Zeytinburnu’nda bulunan Zeyport Limanı’na getirilen partililer, buradan İETT otobüsleriyle miting alanına taşındı. Kalabalık gruplardan bazıları otobüse binmek yerine miting alanına kadar yürüyerek gitti. Partililer, ‘Dik dur eğilme Türkiye seninle’ şeklinde slogan attı.

- Bomba uzmanları özel eğitimli polis köpekleriyle, diğer ekipler ise detektörlerle miting alanında bomba arama çalışması yaptı.

- Miting alanında dev hoparlörler vinçlerin yardımıyla konuşlandırıldı.

-AK Parti’nin bayraklarıyla donatılan miting alanında polis güvenlik tedbiri nedeniyle bomba araması yaptı.

-Bomba uzmanı ekipler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kazlıçeşme Meydanı’ndaki konuşma yapacağı sahnede ve çevresinde özel eğitimli polis köpekleriyle bomba arama çalışması yaptı.

 
ÇEVİK KUVVET TAKVİYESİ

Taksim Gezi Parkı olayları ve AK Parti'nin Kazlıçeşme'de yapacağı miting nedeniyle Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Elazığ ve Ankara'dan bine yakın çevik kuvvet polisi, uçakla İstanbul'a getirildi.
“MİTİNG ALANINI BOŞALTIN”

Haberin Devamı

Bu çalışmalar sürerken, miting alanı polisin uyarılarıyla boşaltıldı. Bomba arama çalışmalarının tamamlanmasının ardından görevliler tekrar miting alanına gelerek hazırlıklara devam etti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!