Yorgun polisler nöbette

Güncelleme Tarihi:

Yorgun polisler nöbette
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2013 00:00

Türkiye’yi saran gergin havayı dağıtacak bir adım dün de gelmedi. Polis İstanbul’da Taksim, Ankara’da Kızılay’a gitmek isteyenlere sert müdahale etti. Göstericiler de polise taş yağdırdı. İşte İstanbul'da yaşanan son dakika gelişmeler...

Haberin Devamı

09.00

Belediye ekiplerinin Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’nda temizlik ve çevre düzenlemesi çalışması sürüyor.

08.15

Polis, İstiklal Caddesi girişinde zaman zaman kimlik kontrolü yapıyor.

Yorgun polisler nöbette

07.30

Taksim Meydanı trafiğe kapalı, yaya girişi serbest. Metro seferleri başladı.

06.00

Polisin Taksim Meydanı ve çevresinde bekleyişi ilginç görüntülere sahne oldu. Bekleyiş sırasında yorgun düşen bazı polisler boş buldukları alanlara yatarken, bazıları da sandalyelere oturup nöbet tuttu.

Yorgun polisler nöbette

Haberin Devamı

YORGUN POLİSLER YERLERDE UYUDU / Foto Galeri

05.00

Taksim Meydanı bomboş. Meydanda görevli polislerden başka kimse yok.

04.00

Gün boyu yoğun güvenlik kontrolü altında tutulan Taksim Meydanı sakinliğini koruyor.Meydanda az sayıda polis nöbet tutuyor.

00.30

Galata Köprüsü girişinde polisler kendilerine taşan atan göstericilere müdahale etti. Galata Köprüsü'nü trafiğe kapatan göstericileri polis biber gazı kullanarak dağıttı

23.00

Kurtuluş ve Cihangir'de polis müdahalesi var. Baro'nun açıkladığı rakamlara göre 350'ye yakın kişi gözaltına alındı.

22.18

Gezi Parkı'nı boşaltmak için düzenlenen polis operasyonunun protesto eden eylemciler, Okmeydanı Piyalepaşa Caddesi'ne barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Bunun üzerine polis ekipleri gruba gaz bombaları sıkarak müdahale etti.

Haberin Devamı

21.45

Şişli Pangaltı'da göstericilere polis müdahale etti. Tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edilen eylemciler ara sokaklara kaçtı. Murat Çahan isimli bir kişi de Osmanbey Metro durağı yakınında yaralandı. Sol gözünün altına gelen bir cisimle yaralanan Çahan için ambulans çağrıldı.

21.30

Beyoğlu Fındıklı'da göstericiler ile polis karşı karşıya geldi. Göstericilerin yanında geçen boş bir polis minibüsü saldırıya uğradı. Göstericiler tekmelediği aracın farlarını da taşla kırdı. Eylemcilerin peşindeki polisler ise, "Vatan sana canım feda" sloganıyla yürüdü. Bu arada olayların arasında kalan bir kadın, yaşananlara tepki gösterdi.

Haberin Devamı

21.00

Oyuncu Gonca Vuslateri, ablası Aslı Vuslateri'nin gözaltına alındığını twitter'da kişisel sayfasından açıkladı.

20.30

Gezi Parkı’na dün polisin müdahalesinin ardından bugün Sıraselviler Caddesi’nde toplanan yüzlerce kişilik gruba polis müdahale etti. Firuzağa Caddesi’ne doğru çekilen göstericilerin taş atması üzerine polis tekrar müdahalede bulundu. Müdahalenin adından onalrca kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan bir kişinin ise İngiliz olduğu öğrenildi. Sıraselvilerde olaylar devam ediyor.

20.15

Gezi Parkı'nı boşaltmak için düzenlenen polis operasyonunun protesto eden eylemciler ikinci kez TEM otoyolu Nurtepe bağlantı yolunu trafiğe kapattı.

Haberin Devamı

19.45

Polis Taksim'de gözaltılara başladı.

19.30

Galata'da polis göstericilere gaz bombasıyla müdahale ediyor.

Yorgun polisler nöbette

 19:22

Beşiktaş'ta yürüyüş başladı...

Yorgun polisler nöbette

18:55

Sıraselvilerdeki müdhale sonrası Taksim Platformu  Twitter'dan  Alman Konsolosluğu'nun  yaralılar için kapılarını açtığını duyurdu

Haberin Devamı

18: 45

Olaylar Nişantaşı'na sıçradı. Polis House Cafe'nin kapısında, içerideki eylemcileri almaya çalışıyor.

Yorgun polisler nöbette

18:35

Polis eylemcilere biber gazıyla müdahale etti.

18.08

Nurtepe-TEM bağlantı yolunda polis müdahalesi... Taksim Gezi Parkı ve çevresinde çıkan olayları protesto etmek isteyen yaklaşık 100 kişilik grup Kağıthane TEM Otoyolu Nurtepe Bağlantı Yolu'nu trafiğe kapattı.

17.32

Emniyet güçleri Taksim Meydanı'nında... Sıraselvilerin girişinde binlerce eylemci ile polis arasında gergin bekleyiş devam ediyor...


17.30

Kadıköy'deki Beşiktaş İskelesinin kepenkleri 17.30 sıralarında indirildi. İskeleden Beşiktaş ve Kabataş'a ve vapur seferleri yapılmadı.

17:05
Teşvikiye Camii'ne sığınan protestoculara polis müdahalede bulundu. Cami 
bahçesine gaz bombası atıldı. (FOTOĞRAF: Twitter/dogakonakoglu)

Yorgun polisler nöbette


17:00
Gezi Parkı olaylarını izleyen ve üzerinde sarı basın kartı bulunmayan gazeteciler, gözaltına alınmaya başladı. Gözaltına alınan gazetecilerden Uğur Can serbest bırakılırken gazeteci Ferhat Uludağlar ve isimleri henüz belirlenemeyen 3 gazeteci gözaltına tutuluyor. Bu arada yabancı bir basın mensubuna polisin, "Go home" diyerek tepki göstermesi dikkat çekti.

GAZETECİLERE GÖZALTI / HÜRRİYET TV

16:50
Sıraselviler Caddesi'nden de gruplar Taksim'e doğru yürüyüşe geçti.

16:40
Beşiktaş İskelesi kapatıldı. Vapurlar Kabataş İskelesi'ne yönlendiriliyor.

16:32
Amerikan Hastanesi’nin sokağına biber gazı atıldı.

16:30
Ergenekon ve Nişantaşı'nda vatandaşlar güvenlik güçlerinin olası bir müdahalesine karşı insan zincirleri ve barikatlar oluşturdu. Ancak polisin müdahalesi sonucu Nişantası'ndaki grup dağıtıldı.

Yorgun polisler nöbette


16:10

Akaretler'den binlerce kişi Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. (FOTOĞRAF: Twitter/sabahatakkiraz)  

Yorgun polisler nöbette

15:00

Gezi Parkı ve eylemcilere müdahale ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu doktorlara gözaltılarla ilgili olarak "Doktorlardan da şu anda bir gözaltı işlemi var. Bazı sağlıkçılar insanlara tıbbi yardım adıyla hizmet veriyorlar. Fakat bunlar çok dikkat çekici bir takım faaliyetler. Elbette tıp mesleğinin onurunu, insanları kucaklaması noktasında saygı duyuyoruz. Göstericilere adeta gösteri alanlarına girerek tespit edilmiş olan görüntüler varsa elbet işlem yapacağız. Doktor ve sağlık personeli olarak tarif edebileceğimiz bir kaç kişi mevcuttur" dedi.

14:15

İstiklal Caddesi girişinde toplanan gruba polis, dağılmaları uyarısında bulundu. Grubun dağılmaması üzerine polis TOMA aracıyla tazyikli su sıktı.

13:50
Polis Mecidiyeköy'deki Cevahir Alışveriş Merkezi'nin içine giren eylemcilere biber gazı ile müdahale etti. (FOTOĞRAF: Twitter/tc_sozgelimi_)

CEVAHİR'E POLİS MÜDAHALESİ / HÜRRİYET TV

CEVAHİR AVM'YE POLİS MÜDAHALESİ

Yorgun polisler nöbette

13:20
Alman siyasetçi Claudia Roth'un Taksim Meydanı'na girişine izin verilmedi.

Yorgun polisler nöbette


İŞTE O GÖRÜNTÜLER - WEB TV

13:10
Dün akşamdan itibaren Osmanbey'deki Ramada Otel'de yaralılara müdahale eden doktorlar polisler tarafından kelepçelenerek gözaltına alındı. (FOTOĞRAF: Elvan EZBER / DHA)

Yorgun polisler nöbette



SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN DOKTORLARA GEZİ SORGUSU

HARBİYE'DEKİ OLAYLARDA POLİSLER GÖZALTINA ALINDI / FOTO GALERİ

13.00

Taksim'de emniyet güçleri İstiklal Caddesi'ne girenleri didik didik arıyor.

12:30
Polis, dün gece gergin olayların yaşandığı Divan Oteli'nin bulunduğu kavşakta müdahalede bulundu. Önce Gezi Parkı eylemcilerinin oluşturduğu barikatlar kaldırıldı sonra güvenlik tedbirleri arttırıldı. Emniyet güçleri, son olarak vatandaşların şaşkın bakışları adasında önemli noktalara konuşlandı.

Yorgun polisler nöbette

DİVAN KAVŞAĞI'NDA HARAKETLİ DAKİKALAR / HÜRRİYET TV

11:48
Taksim Gezi Parkı olayları ve AK Parti’nin Kazlıçeşme’de yapacağı miting nedeniyle Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Elazığ ve Ankara’dan bine yakın çevik kuvvet polisi uçakla İstanbul’a getirildi.

Yorgun polisler nöbette

11:38
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İzmir’de teşkilata Gezi Parkı morali verdi. Çelik, "Bu süreçte özellikle twitter’dan partimize yönelik eleştiriler olabilir. Kimseyle polemiğe girmeyin, hakaret edip kötü söz söylemeyin" dedi.

10:00
İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada Taksim Gezi Parkı’na yapılan müdahale sonrası ikisi polis memuru olmak üzere üç vatandaşın hastanede tedavisinin devam ettiği belirtildi.

HARBİYE'DE MÜDAHALE

09:48
Şişli Halaskargazi Caddesi’ni kapatan gruba polis müdahale etti. Göstericiler polise taş, bilye ve havavi fişekle saldırdı. Polis bazı göstericileri gözaltına aldı.

HARBİYE'DE POLİS MÜDAHALESİ / HÜRRİYET TV

Yorgun polisler nöbette

JANDARMA BEKLETİLİYOR

09:43
Mecidiyeköy’de çok sayıda jandarma ve polis ekibi ise olaylar nedeniyle önlem olarak hazır bekletiliyor.

TAKSİM MEYDANI VE GEZİ PARKI KAPATILDI

09:00
Sabaha kadar devamm eden çatışmanın ardından, sabah saatlerinde Gezi Parkı ile Taksim Meydanı’nı yaya ve araç trafiğine kapattı.

Yorgun polisler nöbette

ÇADIRLAR TOPLANDI

08:50
Gezi Parkı’ndan eylemcilerin boşaltılmasının ardından çadırlar belediye işçileri tarafından dozerler yardımıyla kaldırılarak kamyonlara yüklendi.

BOĞAZ KÖPRÜSÜ GİRİŞİNDE MÜDAHALE

06:14
Anadolu yakasından yola çıkan protestocu bir gruba, Boğaziçi Köprüsü'ne yaklaşırken polis müdahalesinin ardından ikinci grubada müdahale edildi. Polis, göstericileri köprüyü girmemeleri konusunda uyardı. Ancak göstericiler yürümek isteyinci polis biber gazıyla müdahalede bulundu.

Gezi parkı eylemlerini izleyen Hürriyet ve DHA ekibi: Seyit ERÇİÇEK-Aziz ÖZEN-Selçuk ŞAMİLOĞLU-Murat ŞAKA-Elvan EZBER-Murat DELİKLİTAŞ-Mustafa ÖZDABAK-Fırat KESKİNKILIÇ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!