Bu da İstanbul için ‘İş adamı’ platformu

Güncelleme Tarihi:

Bu da İstanbul için ‘İş adamı’ platformu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2013 00:00

Gezi eylemleri nedeniyle başta 2020 olimpiyatlarına adaylığı ve halen devam eden ‘Shopping Fest’ olmak üzere önemli projeleri yara alan İstanbul için bundan böyle ildeki 4 iş dünyası örgütünün başkanları koordinasyon içinde çalışacak.

Haberin Devamı

Tüm sorunlarına rağmen Türklerin tek ‘küresel markası’ konumundaki İstanbul’un ekonomisine yön veren İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Sanayi Odası (İSO), İstanbul Deniz Ticaret Odası (DTO) ve İstanbul Ticaret Borsası (İTB) başkanları bundan böyle 3 ayda bir ortak gündemle toplanacak. Gezi eylemleri nedeniyle başta 2020 yılı olimpiyatlarına adaylığı ve Shopping Fest olmak üzere önemli projeleri yara alan İstanbul için daha çok çalışmak gerektiğini söyleyen İTO Başkanı İbrahim Çağlar, “İlk toplantıyı yaptık. Ortak sekreterya kurma kararı aldık. İstanbul projelerine katkı için ortak gündemle 3 ayda bir toplanacağız. İstanbul’daki büyük projeleri konuşacağız hem de yeni projeler üreteceğiz” dedi.

ESNAFIN YANINDAYIZ

Gezi eylemleri sırasında ortaya çıkan görüntüler nedeniyle 2020 olimpiyatlarına aday olan rakiplerin “İstanbul’un asayiş açısından güvensiz şehir” olduğuna dair kara propaganda yaptığını anlatan Çağlar, “İstanbul dünyanın en güvenli kentlerinden biridir. Bu eylemlerde herkesi üzen şeyler yaşandı. Artık son bulmalı. Biz eylemler sırasında dükkanı malı hasar gören, günlerdir iş yapamayan esnafımızın yanındayız. Aidatların ödemesini erteleriz. Başka talepleri varsa hükümete aktarırız” dedi.

RAMAZAN İÇİN ULUSLARARASI PROJE

Çağlar, “Ayrıca bu ramazana yetişir mi bilemiyorum ama İTO olarak, Körfez bölgesindeki ülkelerde ve diğer islam ülkelerinde ramazan özelinde turizm pazarlaması düşünüyoruz. Sloganımız ‘Ramazan’ı İstanbul’da geçir’ olacak. Yine alışveriş kampanyaları, kültürel etkinlikler ve paket turlar olacak. Bunan için THY başta olmak üzere ilgili tüm çevrelerle konuşacağız” dedi.

Haberin Devamı

TOBB’da Rifat Bey devam ediyorsa destekleriz

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Ağustos ayında yapılması planlanan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) seçimlerinde nasıl bir straetji izleyeceklerini de şöyle açıkladı: “Tabii ki Rifat Bey (Hisarcıklıoğlu) devam edecekse ve görevde olduğu sürece onu destekleriz. Başka bir aday çıkmasını da çok zayıf bir ihtimal olarak görüyoruz. İTO elbette TOBB seçimlerini de etkileyebilecek güce ve etkinliğe sahiptir. Delegelerimizle istişare ederek tavrımızı belirleriz.”

Haberin Devamı

130 ülkeden 1300 işadamı geliyor

TÜRKİYE İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteğiyle inşaat, inşaat malzemeleri, mobilya ve ilgili makinelere yönelik ‘Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2013’ programı düzenleyecek. 19-20 Haziran 2013 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek programda 130 ülkeden 1300 işadamı Türkiye’den 1500 işadamı ile bir araya gelecek. Programda 20 bin iş görüşmesi gerçekleştirilmesi bekleniyor. Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü’ne bu sene ilk defa Afrika’da Cape Verde, Seyşeller, Gine Bissau, Botswana, ve Cibuti’den, Latin Amerika’da Venezuella ve Panama’dan katılım sağlanacak. TUSKON Başkanı Rızanur Meral, bu yıl 18’incisi düzenlenen Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü’nün çalışmaları için yaklaşık 140 ülkeye gidildiğini, tanıtım faaliyetleri gerçekleştirildiğini söyledi. Ticaret köprüleriyle yurtdışındaki iş insanlarıyla Türk iş insanları arasında ticaret ve yatırım ilişkileri kurulmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade eden Meral, “Yeni pazarlara, yeni yatırım ve ticaret fırsatlarına iş adamlarımızın yelken açabilmelerini ve Türk iş dünyasının çok fazla farkında olmadığı bölgelerden iş insanlarını ülkemize davet ederek Türk iş insanlarıyla buluşmalarına ve Türkiye’nin onlara sunabileceği fırsatları değerlendirmelerine imkân sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Üretici ve besici sigortayı sevdi

TARIM Sigortaları Havuzu’nda (TARSİM), sistemin devreye girdiği 2006 yılından bu yana 3 milyonun üzerinde poliçe düzenlendi, 52 milyon dekar alan ve 2 milyona yakın büyükbaş ve küçükbaş hayvan sigortalandı. TARSİM verilerinden derlediği bilgilere göre, sigortalama kapsamında olan alanlar arasında başta Bitkisel Üretim Sigortası olmak üzere seracılık, büyük ve küçükbaş hayvancılık hayat sigortası, su ürünleri hayat sigortası ve kümes hayvancılığı hayat sigortası yer alıyor. Gıda, Tarım ve  Hayvancılık Bakanlığı ise tarım sigortası yaptırmaları konusunda üreticileri teşvik etmeye ve sigorta priminin yarısını ödemeye devam ediyor. Küresel ısınma ve iklimsel değişimler sebebiyle de, ürünler üzerindeki riskler her geçen yıl artıyor. Sistemin devreye girmesinde bu yana geçen 7 yılda, TARSİM’de 52 milyon dekar alan ve 2 milyona yakın büyükbaş ve küçükbaş hayvan sigortalandı. TARSİM 7 yıllık sürede 34 milyar lira sigortalama işlemi yaparken, sistemin başlangıcından günümüze 3 milyonun üzerinde poliçe düzenlendi. Üreticiler TARSİM’e 826 milyon lira prim ödemesi yaparken, çiftçilere 954 milyon lira hasar tazminatı ödendi. Sigortalama işlemlerinin bölgesel dağılımı ise bölgelerin hasar görme sıklığı ile doğru orantılı olarak artarken, sigorta türleri arasında Bitkisel Ürün Sigortası’nın başı çekiyor. Üreticiler ise, özellikle kendi ürünlerinin zarar gördüğü durumda, sigortasını yaptırmış başka üreticide sistemin işlerliğine örnek görürse mutlaka sigorta yaptırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!