Millilerden kötü prova

Güncelleme Tarihi:

Millilerden kötü prova
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2013 11:01

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası hazırlıkları çerçevesinde Paraguay ile oynadığı maçı 1-0 kaybeden 20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Feyyaz Uçar, müsabakadan iyi bir ders aldıklarını söyledi.

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Uçar, organizasyon öncesinde Güney Amerika'dan bir takımla hazırlık maçı yapmayı özellikle istediklerini belirterek, "Grubumuzda biri Orta Amerika, biri de Güney Amerika'dan iki takım var. Agresif oyunu seven futbolculara sahipler. Pozisyon bulduklarında çok çabuk ani atağa çıkabiliyorlar. Bu tarz oynayan takımları görme açısından önemli bir fırsat oldu" diye konuştu.

Uçar, karşılaşmada istedikleri kadar pozisyon bulamadıklarını dile getirerek, "Oyunun sonlarına doğru rakibin geri çekilmesiyle birkaç pozisyon bulduk. Gol olabilirlerdi ama daha net pozisyonlar yakalamalıydık. Bizim için iyi bir ders oldu. Kamptan İstanbul'a döndükten sonra biraz kupanın atmosferinden uzaklaştık. Oyuncularım iki gün dinlenecek. Hazırlıklarımıza pazartesi günü Trabzon'da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Paraguay'ın maçta birçok yönden daha üstün olduğunu anlatan Uçar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir çok noktada eksikliklerimiz mevcuttu. Aslında konsantrasyonda da sıkıntımız vardı. Onlar bizden çok daha iyi konsantre olmuşlardı. Dönen ikinci topların hepsini aldılar. Zaman zaman oyunun dışında kaldık. Geri dönüşlerde geç kaldık. Zaten bunları bekliyorduk. Bütün bunları göz önünde bulundurarak bundan sonraki hazırlıklarımızı daha ciddi bir şekilde devam ettirmemiz lazım. Paraguay ile oynadığımız maçtan iyi bir ders aldığımızı düşünüyorum."

Genes: "Güzel bir maç oldu"

Paraguay Teknik Direktörü Victor Genes ise güçlü bir rakibe karşı oynadıklarını belirterek, "Bu tür maçları kazanmak önemli. Gol yemediğimiz için çok memnunun. Böyle maçlarda gol yememek güzel. Hedefim toplu halde defans yapan ve aynı şekilde hücuma çıkan bir takım yaratmak. Bugün de bunun sonucunu aldık. Güzel bir maç oldu" değerlendirmesinde bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!