Yapay tatlandırıcılarda kanser riski

Güncelleme Tarihi:

Yapay tatlandırıcılarda kanser riski
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2013 00:00

Yapay tatlandırıcılarla ilgili yeni yapılan bir araştırma bilim dünyasını endişelendirdi.

Haberin Devamı

İtalya'da yapılan araştırma yayınlanmadı çünkü araştırmanın diğer bilim adamları tarafından değerlendirilmesi bekleniyor. Yapılan çalışmanın sonucuna göre yapay tatlandırıcıların içinde bulunan sukraloz, laboratuvar farelerinde lösemiye neden oldu.

 

İKİSİNİN YERİNE DE SADECE SU


Uzmanlar ayrıca tatlandırıcı sukraloz maddesinin kalp hastalığı riski taşıdığını da belirtiyor. Araştırma ekibinden Michael F. Jacobson sukralozun diğer tatlandırıcılara oranla, daha güvenli olabileceğini söyledi. Jacobson, yine de besinlerde kullanılıp kullanılmayacağına karar verilmeden önce güvenliliğinden emin olunması gerektiğini açıkladı.

 

Uzmanlar şeker veya yapay tatlandırıcının yarattığı risklerden kurtulmak için en iyi yolun su, maden suyu ya da doğal meyve suyuna yönelinmesini öneriyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!