Rusya'da eşcinsellik propagandasına ağır ceza

Güncelleme Tarihi:

Rusyada eşcinsellik propagandasına ağır ceza
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2013 12:27

Rus Parlamentosu'nun alt kanadı Duma, eşcinsellik propagandası yapan medya kuruluşlarına 1 milyon rubleye (Yaklaşık 30 bin dolar) kadar para, 90 güne kadar da kapatma cezası getiren bir yasaya onay verdi. Tartışmalı yasayı parlamento önünde protesto eden gey hakları savunucuları ise kalabalık bir grup tarafından dövüldü.

Haberin Devamı

Duma'daki oylamaya katılan vekillerden 436'sı yasaya 'evet' derken, aleyhte oy çıkmadı.

GÖSTERİCİLERİ BÖYLE DÖVDÜLER / FOTO GALERİ

Düzenlemenin yürürlüğe girmesinden itibaren, çocuklar arasında eşcinselliği özendiren vatandaşlara 4-5 bin ruble, yetkili kişilere 40-50 bin ruble, tüzel kişilere ise bir milyon rubleye kadar para cezası uygulanacak. Eşcinsellik propagandası medya yoluyla yapılıyorsa, suçu işleyen kişiye 40-50 bin ruble, buna müsaade eden görevliye ise 100-200 bin ruble ceza kesilecek. Eşcinsellik propagandasının yer aldığı basın kuruluşuna ise bir milyon rubleye kadar para ve 90 güne kadar kapatma cezası verilecek.

“Geleneksel olmayan ilişkilerin propagandası”nı yapmayı yasaklayan düzenlemeye göre, geylerin haklarını savunan etkinlikler düzenlemek, geylerin heteroseksüellerle eşit haklara sahip olduğunu söylemek suç sayılacak.

Haberin Devamı

Düzenleme gereği eşcinsellik propagandası yapan şahıslara 15 güne kadar hapis cezası da uygulanabilecek.

Homoseksüellik Sovyetler Birliği döneminde yasa dışıydı ancak 1993’de suç olmaktan çıkarılmıştı.

HEM DAYAK YEDİLER HEM GÖZALTINA ALINDILAR
Gey haklarını savunan yaklaşık 20 kişilik bir grup, oylama öncesi parlamento önünde "öpüşme eylemi" düzenledi. Aktivistler, sloganlar atan ve Ortodoks ilahileri söyleyen yüzlerce kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Saldıranlar arasında çocukların da olduğu görülürken, yapılan linç girişiminin ardından gey hakları savunucuları polis tarafından gözaltına alındı.

Rusyada eşcinsellik propagandasına ağır ceza

Tekme tokat dövülen protestoculara diğer grup tarafından yumurta da atıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!