Antep’in Hamamları techno, Tombul Tombul Memeler hip-hop

Güncelleme Tarihi:

Antep’in Hamamları techno, Tombul Tombul Memeler hip-hop
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2004 00:22

Yıl 1998. Adana, Yozgat ve Hatay’dan Ankara’ya üniversite eğitimi için gelen gençler birleşip bir müzik grubu kurarlar. Çukurova’nın güzelliğine ve bereketine duydukları hayranlık nedeniyle kendilerine ‘Grup Çukurova’ ismini uygun görürler. Zamanla grubun üyeleri değişir, Çukurovalılar birer ikişer ayrılır. Ama Çukurovalılar gitti diye grup ismi değişmez.

Tamamı erkeklerden oluşan 7 kişilik grubun iki tane solisti var. Uğur Aslan (33) aslında tiyatrocu. Ankara Üniversitesi Oyunculuk Sanatı mezunu olan Aslan, müziğe klasik gitar eğitimi alarak başlamış. Diğer solist Levent Karaman (26) ise halen Abant İzzet Baysal Üniversitesi Müzik Bölümü’nde üçüncü sınıf öğrencisi.

Grup Çukurova, Ankaralıların yakından tanıdığı bir grup. 5 yıldır Ankara, Sakarya Caddesi’ndeki Köşem Bar’da sahne alıyorlar. ‘Bu işe para kazanmak için başlamıştık ama bar programı sayesinde Ankara’da tanınan bir grup haline geldik’ diyen Uğur Aslan, albüm çalışmalarına iki buçuk yıl önce başladıklarını söylüyor.

Grup Çukurova’nın geçtiğimiz hafta piyasaya çıkan albümünün ismi ‘Hava Bulutlu.’ Temelinde Rock ve Anadolu Rock olan albümde yer yer techno, latin, ska gibi tarzlara da rastlamak mümkün. ‘Her telden çalıyoruz. Kendimizi belli bir tarz içinde sıkıştırmak istemiyoruz’ diyen Levent Karaman, çıkış parçalarının ‘Dam Üstünde Un Eler / Tombul Tombul Memeler’ şarkısı olduğunu söylüyor. Grup, daha önce İbrahim Tatlıses’in söylediği Dam Üstünde Un Eler şarkısını hip-hop tarzında yorumlamış. İlk klip de bu komik şarkıya çekilecekmiş.

Albümde orijinal adı Bağdat’ın Hamamları olan Hatay yöresine ait Antep’in Hamamları adlı türkü, techno olarak karşımıza çıkıyor. Uğur’un Arap gırtlağıyla yorumlayarak espri kattığı türkü oldukça dikkat çekici.

Grup Çukurova, yıllardır birçok sanatçı tarafından seslendirilen bir klasiği, Kahpe Felek türküsünü de seslendiriyor. ‘Kahpe Felek Sana Nettim Neyledim / Attın Gurbet Ele Parelerimi / Akıbeti Beni Sılamdan Ettin / Kestin Mümkünümü Çarelerimi’ diye devam eden türkü latin ritimleriyle yorumlanmış.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!