Füle ile Bağış arasında Gezi Parkı atışması

Güncelleme Tarihi:

Füle ile Bağış arasında Gezi Parkı atışması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2013 17:34

Avrupa Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikası'ndan Sorumlu Üyesi Stefan Füle ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış arasında Twitter üzerinden bir "Gezi Parkı" sürtüşmesi yaşandı.

Haberin Devamı

Füle, İstanbul'da düzenlenen "Küresel Sorunlar Karşısında Türkiye ve AB İçin Ortak Gelecek" konferansı kapsamında yaptığı konuşmada, Gezi Parkı'ndaki gösterilere polisin aşırı güçle müdahalesini eleştirmiş ve böyle durumların "demokraside yeri olmadığını" söylemişti.

Konuşmasında, "Bu konferansın konusu olan ortak geleceğimizden bahsetmeden önce şu anı gözardı edemeyiz. Burada toplantı yerinden sadece birkaç yüz metre ileride bir haftadan fazladır devam eden olayların adını anmamak çok güç" diyen Füle, oturumdan birkaç saat sonra resmi Twitter hesabından bir mesaj yazdı.

Haberin Devamı

Füle'nin, "İstanbul'daki konferansta, saygı ve kapsayıcı diyalog isteyenlere el uzatma fırsatının kaçmış olmasından dolayı hayal kırıklığına uğradım #geziparkı" tweet'ine Bağış'tan sert bir yanıt geldi.

Bağış, "Bir kavrayış sorunu olmalı @StefanFuleEU Başbakan Erdoğan demokratik talepleri memnuniyetle karşıladığını ancak teröre ve vandalizme teslim olmayacağını söyledi" dedi.

Füle ile Bağış arasında Gezi Parkı atışması

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!