Ankara'da 'Gezi' eylemine polis müdahalesi

Güncelleme Tarihi:

Ankarada Gezi eylemine polis müdahalesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2013 06:00

Ankara'da, Taksim Gezi Parkı'ndaki eyleme destek vermek amacıyla Kızılay Meydanı'nda bulunan göstericilere polis biber gazı ve tazyikli suyla eylemcilere müdahalede bulundu.

Ankara'da öğle saatlerinde KESK VE DİSK'in iş bırakma eylemi çerçevesinde Kızılay Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingin ardından meydanı boşaltmayan gruplara çevik kuvvet ekipleri biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale üzerine kalabalık, Sıhhıye, Ziya Gökalp Caddesi ve GMK Bulvarı'na doğru çekildi. Atatürk Bulvarı'nda da gruplara tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Olaylar sırasında yaralanan göstericiler ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

2'Sİ GAZETECİ 9 GÖZALTI

Olayların ardından 9 kişinin gözaltına alındığı belirtilirken, gözaltında bulunanlar arasında Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Mustafa Kaya ve kameraman Serkan Bayraktar'ın da olduğu öğrenildi. Gazeteciler daha sonra serbest bırakıldı.



POLİSTEN ANONS: HER ŞEY SİZİN İÇİN!

Bu arada Kızılay Meydanı'nda yapılan müdahalenin ardından bir polis yetkilisi ses yayın aracından orada bulunan vatandaşlara, ‘Güvenlik güçleri adına hitap ediyorum. Sevgili vatandaşlarımız, buradaki kanunsuz eylem müdahalemiz ile sonlandırılmış olup, Kızılay Meydanı araç ve yaya trafiğine açılmıştır. Normal yaşantınıza devam edebilirsiniz. Teşekkür ederiz. Herşey sizin için’ şeklinde anonsu dikkat çekti.
/images/100/0x0/55ea11c7f018fbb8f8696b08


ÖNCE KANDİL SİMİDİ SONRA GAZ

Müdahale öncesi ise bazı eylemciler polislere Miraç Kandili nedeniyle kandil simidi dağıttı. Polisler buna karşılık ise kendilerine verilen kumanyaları simit dağıtan eylemcilere ikram etti.

BÜYÜKELÇİ'DEN TWEET

Sırbistan'ın Ankara Büyükelçisi Duşan Spasojeviç Ankara'da yaşananlarla ilgili bir tweet attı. Spasojeviç, "Şu an kapımızın önüne üç gaz bombası daha düştü. Göz yaşartıcı gaz bulutu altındayız" yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!