Burası da Ankara

Güncelleme Tarihi:

Burası da Ankara
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2013 00:00

Taksim’deki gösterilere destek için dün de Ankara’da binlerce kişi Kızılay’a inince ortalık yine karıştı. Yaklaşık 20 bin kişinin Başbakanlık binasının yanında bulunan Güvenpark’ta toplanması üzerine polis yetersiz kalınca Jandarma birliklerinden destek alındı.

Haberin Devamı

Kalabalığın her dakika artması ve Başbakanlık Binası’na doğru hareketlenmeleri üzerine Ankara Valisi Alaeddin Yüksel’in talimatı ile askeri birlikler de güvenlik önlemleri için devreye girdi.

Başbakanlık giriş ve çıkışı yaya-araç trafiğine kapatıldı, Başbakanlık binasının çevresi Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan gelen askeri birliklerce koruma altına alındı. Yaklaşık 100 kişilik askeri birlik polisle birlikte Başbakanlık binası önünde barikat kurdu. Çevre illerden de polis desteği istendi. Dün Ankara’daki olaylarda 147 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.


ERDOĞAN’IN SEMTİNDE DE EYLEM

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ikamet ettiği Keçiören ilçesinde de dün gece geç saatlere kadar eylem vardı. Muhafazar kesim olarak bilinen semtte korna çalarak yollara çıkan vatandaşlar, sloganlarla gezi parkı eylemine destek verdiler.

HELİKOPTERDEN DE GAZ

Üç polis helikopteri sabahın erken saatlerinden itibaren havadan denetim yaptı. Polis, helikopterlerden de biber gazı attı. Yerden ve havadan yapılan müdahaleye rağmen eylemciler geri adım atmayınca polis Kızılay meydanı göbek noktasına doğru geri çekilmek zorunda kaldı. Gruplar farklı noktalarda yürüyerek Kızılay’da buluştu.

ANKARA'DA POLİS PROTESTO EDENLERE BÖYLE MÜDAHALE ETTİ / Foto Galeri

Haberin Devamı
ELLERİNDE TENCERELERLE CADDEYİ TRAFİĞE KAPATTI



AMBULANSLAR YARALI TOPLADI

Polis müdahalesi nedeniyle göstericiler ve bölgede gezen vatandaşlardan çok sayıda yaralanan oldu. Ambulanslar, sokakta yaralıları topladı. Kızılay göbeğinde de sağlık ekipleri ve ambulanslar hazır bekletildi. Bazı yaralılara burada müdahalede bulunuldu.

VEKİLLERE DE GAZ

Bazı CHP milletvekilleri de göstericilere destek için alana girdi. CHP’li vekiller TOMA’lar önünde kendilerini siper etti. Polis CHP’li milletvekillerine de gaz sıktı. Başta Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ve milletvekili Levent Gök olmak üzere CHP’li heyet gazdan etkilendi.

KALKAN VE COPLARI ALDILAR

Bir grup gösterici kendilerine müdahale eden bir grup polisin etrafını çevirdi. Göstericiler kendilerine müdahale eden polislerden arbede sırasında kalkan ve copları aldı. Grup, daha sonra polis kalkan ve copuyla polise karşı direniş göstermeye başladı.

OTOBÜSLERE SALDIRDILAR

Eylemin ilerleyen saatlerinde bazı gruplar banka şubelerine saldırıp ATM ve camları kırdılar. Bankaların içine kadar giren göstericiler çıkardıkları eşyaları ateşe verdiler. Bazı araçları ateşe veren göstericiler, belediye otobüslerinden şoförlerini indirdikten sonra camları kırdılar. Polisin müdahalesinde çok sayıda kişi yaralandı. Eyleme destek veren tiyatrocu Leyla Okay da önceki gece başından yaralandı. Okay’ın başına gaz bombası kapsülü isabet ettiği ileri sürüldü. Numune Hastanesi’nde tedavi altına alınan Okay’ın durumunun iyi olduğu öğrenildi. Eyleme başta Behzat Ç. dizisinin ekibi olmak üzere çok sayıda tiyatrocu ve sanatçı da destek verdi. Erdal Beşikçioğlu, boynunda Gençlerbirliği atkısıyla grubun en önünde yer aldı.

TOMA'NIN ALTINDA KALDI

Haberin Devamı

Öğle saatlerinden itibaren Güvenpark civarındaki CHP İl Başkanlığı önünde toplanan grup, çeşitli marşlar söyleyerek, alk

/images/100/0x0/55eac497f018fbb8f8957352
ış ve ıslıklarla Taksim'deki olayları protestoya başladı.

Polis, Ergenekon ve Balyoz Davası'nda tutuklu yargılanan bazı askerlerin eşleriyle çeşitli siyasi parti üyelerinin de destek verdiği eylemcilere dağılmaları uyarısında bulundu.

Polis dağılmayan gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Bu sırada bir genç de TOMA aracının altında kaldı. Yaralanan genç hastaneye kaldırıldı.

TOMA GENCİ BÖYLE EZDİ / Foto Galeri

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!