Çukurova Medya Şirketleri Grup Başkanlığına Cengiz Özdemir atandı

Güncelleme Tarihi:

Çukurova Medya Şirketleri Grup Başkanlığına Cengiz Özdemir atandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2013 14:26

TMSF, Çukurova Medya Şirketleri Grup Başkanlığına Cengiz Özdemir'in atandığını bildirdi

Haberin Devamı

TMSF'den yapılan açıklamada, TMSF'nin dün akşam itibariyle kamuoyuna ilan ettiği gibi Fon’un gözetiminde SHOW TV'nin Ciner Holding'e satılması konusunda mutabakat sağlandığı kaydedildi.

Çukurova Grubu Medya Şirketleri bünyesinde Akşam, Güneş, SkyTürk 360, Alem Dergisi, Alem FM ve Lig Radyo gibi farklı markalar bulunduğu belirtilen açıklamada, Fon'un Çukurova Grubu’ndan olan alacaklarının en kısa sürede tahsilini teminen bu varlıklar satışa hazırlandığı ifade edildi.

Söz konusu süreçte Çukurova Medya Şirketleri Grup Başkanlığı'nı Cengiz Özdemir'in yürütmesi kararlaştırıldığı kaydedilen açıklamada, şunlar belirtildi:

"Bilindiği gibi, Cengiz Özdemir daha önce Star Medya Grup Başkanı olarak TMSF adına sorumluluk üstlenmiş ve söz konusu dönemde grubun yayın organlarının piyasa değerleri yükseltilerek başarılı satışlar gerçekleştirilmiştir.

Haberin Devamı

TMSF kendisine kanunlarla verilen görev ve yetkiler çerçevesinde, kamu alacaklarının en yüksek değerle tahsili ve Fona devredilen bankaların kamuya maliyetinin en asgari seviyelere indirilmesi prensibiyle çalışmalarını etkin ve kararlı bir şekilde sürdürecektir."

Cengiz Özdemir kimdir?

Verilen bilgiye göre, Cengiz Özdemir, Hollanda’da Leiden Devlet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Ortadoğu Dilleri ve Kültürleri üzerine lisans ve yüksek lisans yaptı. Hollanda Kültür Bakanlığı’nca, Hollandaca ve Türkçe olarak yayınlanan haftalık Haber Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmenliğini görevinde bulundu.

1994 yılında Türkiye’ye dönüşünde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediye Başkanı olduğu dönemde İBB Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcılığı ile eşzamanlı olarak basından, tanıtım ve halkla ilişkilerden sorumlu Başkan Danışmanlığı görevini üstlendi.

Kültür AŞ Genel Müdürü olarak Miniaturk-Minyatür Türkiye Parkı başta olmak üzere pek çok kültür yatırımı ve etkinliğine imza attı. Aynı dönemde Belediye Radyo Televizyonu’nun yasa gereği TV yapım stüdyosuna dönüştürülmesi çalışmalarını yürüterek CRR Stüdyoları’nın kurulup yönetilmesi sürecinde yer aldı.

Ulusal kanallarda Takvim, Pazar Sohbetleri, Gündem, Sosyal Bilgiler adlarıyla haftalık televizyon programları hazırlayıp sundu. Hürriyet, Radikal, Vatan, Bugün, Zaman, Son Çağrı gibi gazetelerde köşe yazıları yazdı.

Haberin Devamı

TMSF tarafından Star Medya Grubu'nun başına getirildi. Medya organlarının başarılı yönetimi ve başarılı satış sürecinin ardından bir süre daha Star TV Genel Yayın Yönetmeni olarak görevini sürdürdü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!