3.5 milyon doları elinin tersiyle itti

Güncelleme Tarihi:

3.5 milyon doları elinin tersiyle itti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2013 06:45

Aykut Kocaman görevinden ayrıldıktan sonra sessizliğini bir sitemle bozdu.

Haberin Devamı

F.BAHÇE’deki görevinden istifa eden teknik direktör Aykut Kocaman dün ilk açıklamasını yaptı. Bu konuda fazla yorum yapıp, polemik yaratmak istemediğini kaydeden Kocaman, sadece kamuoyunun merak ettiği konulara açıklık getirmek istediğini vurguladı. Sarı lacivertlilerin eski teknik patronunun sözlerinden satırbaşları şöyle...
- Son yaşanan toplantının ardından; benim için bir nöbet değişimi, kulübümüz için bir kan değişimi zamanının geldiğini hissettim. Kararımı kesinleştiren yegane unsur budur.
- Bu mücadeleyi büyük bir istek ve gururla yaptım. Ama gerginliğin çok daha ötesinde olan bu durum beni yıprattı.

‘DEĞERLİ BİR MİRAS BIRAKIYORUM’

BENİ asıl yaralayan, zorlu süreci bir şekilde geride bıraktıktan sonra, bu sezona başlarken kendi içimizde yaşadığımız sorunlar ve bu sorunların aile içindeki yansımaları oldu.
- Yeni teknik heyette görev yapacak meslektaşlarıma sonsuz başarılar diliyorum. Kendilerine değerli bir futbol mirası bıraktığıma, yürekten inanıyorum.
- Son zerresine kadar hak ederek kazandığımız kupalar ve özellikle Avrupa yolculuğumuz tek kelimeyle unutulmazdı. Avrupa’da çıtayı yükselttik, vites büyüttük.

Haberin Devamı

AVRUPA’YA DAHA GÜVENLİ ÇIKACAĞIZ

KUŞKUSUZ Fenerbahçe bundan sonra Avrupa sahnesine çok daha öz güvenli ve güçlü olarak çıkacaktır...”
Bu arada Aykut Kocaman, “Bu sezona başlarken kendi içimizde yaşadığımız sorunlar” ifadesini daha sonra, “Bu sezondan kasıt, geride bıraktığımız sezondur” diye düzeltti. Kocaman’ın yanlış anlaşılmaların önüne geçerek Alex ile yaşanan sorunları kast ettiği belirtildi.

Yıldırım’a teşekkür ederim

KOCAMAN, taraftarların yanı sıra başkana da, “F.Bahçe’nin başarısı için çalıştığımız, tarihimizin en zor günlerinde tüm zorlukları birlikte göğüslediğimiz, iyi günde, kötü günde yanyana yürüdüğümüz başta Sayın Başkan Aziz Yıldırım’a ve halen görevde olan olmayan değerli yönetici arkadaşlarımıza tüm samimiyetim ve içtenliğimle teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Büyük zulüm yaşattılar

AYKUT Kocaman’ın, “F.Bahçe ailesi olarak hep birlikte kazandığımız başarılar, kupalar bir tarafa; bizlere yaşatılan, yaşattırılan büyük zulüm sırasında ortaya koyduğumuz dayanışma, birlikte hareket etme gücü ve başarısı gerçekten çok önemliydi. Bu mücadelenin devam etmesinde bir damla katkım olduysa bunu da kendim ve ailem için büyük bir şeref sayarım” ifadeleri dikkat çekti.

Haberin Devamı

3.5 milyon dolarlık tazminatını bıraktı

F.Bahçe ile yollarını ayıran Aykut Kocaman, sembol ismi olduğu sarı lacivertli camiaya kendine yakışan bir jestle veda etti.

F.BAHÇE’deki görevinden ayrılan Aykut Kocaman istifaya zorlanmasına rağmen tek kuruş talep etmedi. Kocaman’ın 3.5 milyon doları bir kalemde silmesi ve para konusunda en küçük bir konuşma bile yapmaması takdir topladı. 2012 yılı mayıs ayında 3 yıllık sözleşme imzalayan başarılı teknik adamın yıllık 1 milyon 750 bin dolar alacağı bildirilmişti. Eğer Başkan Vekili Abdullah Kiğılı’nın “İstifasını bekliyoruz” dediği saatlerde Kocaman, istifa etmek yerine 2010 yılında Daum’un yaptığı gibi diretseydi, sarı lacivertli kulüp 3.5 milyon dolar ödemek zorunda kalacaktı.

DAUM ALMIŞTI

Haberin Devamı

Kocaman’dan önce görev yapan Daum  istifa etmemekte direnmiş ve 2 milyon Euro’ya yakın bir tazminat almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!