Bakanlıktan yıkıma izin çıkmadı

Güncelleme Tarihi:

Bakanlıktan yıkıma izin çıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2013 00:26

İNÖNÜ Stadı’nın yıkımı bir kez daha çıkmaza girdi. Bakanlığın, kendilerinden izin alınmadığı için stadın yıkımına izin vermeyeceği öğrenildi. Böylece 16 Haziran’da seçime gidecek olan yönetimin hesapları bir kez daha altüst oldu.

Haberin Devamı

YIKIM İHALESİNDE YORUM FARKI

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yarın akşam stadın yıkımına ilişkin bir tören tertiplerken dün şoke edici bir haber geldi. Bakanlığın, siyah beyazlı kulübe, stadın mülküyetine sahip olan Gençlik Spor Müdürlüğü’nden yıkım izni almadan yıkım ihalesi gerçekleştirdiği için izin vermediği ortaya çıktı. Kulübün yaptığı yıkım ihalesinin de sadece stadın otopark bölümünü içerdiği kaydedildi. Bakanlık, İnönü Stadı’nın yıkılıp yeniden yapılma işinin büyük bir proje olduğunu ve nedenle projeyi garanti altına almadan yıkım izni vermek istemediği bilgileri edinildi.

BEŞİKTAŞ’IN HESABI ÇAŞRIYA UYMADI

Beşiktaş yönetimi, yeni açık tribünün arkasındaki otopark alanını İstanbul Büyükşehir Belediye’den aldığı için burada Gençlik Spor Müdürlüğü’nün dahli bulunmuyor. Yeni tribün inşaatının da stadın ilk halinde olmadığı için kulüp, bu bölümün yıkımı için GSM iznine gerek duymadı. Ancak bakanlığın kulüple aynı fikirde olmadığı ortaya çıktı. Siyah beyazlılar pazar akşamı sembolik olarak yıkımı yeni açık tribünden başlatmayı, ağustostan itibaren de diğer tribünlerin yıkımına geçilmesini planlıyordu.

Haberin Devamı

Belediyeden ruhsat

BEŞİKTAŞ Belediyesi, elektrik, doğalgaz ve su bağlantılarının kesilmesiyle alakalı olarak İnönü Stadı için verilmesi gereken yıkım ruhsatını, kulübe teslim etti.

‘BOZMAYA ÇALIŞANLAR VAR’

Muhalefetin stadın yapımını ertelemek için çalıştığı iddialarının sorulması üzerine ise Orman, “Bir şey yapmaya çalışıyorum, bozmaya çalışmasınlar. Kendime yapmıyorum” dedi.

Orman: Pazara yıkım var

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, yarın saat 19.03’te yenileme projesinde ilk yıkımın yapılacağı organizasyonu davet mesajıyla duyurdu. Orman stadın yıkılmayacağı yönündeki iddialara rağmen, mesajında, “Türkiye ve Beşiktaş’la bütünleşmiş eşsiz bir tarihi yaşatan BJK İnönü Stadyu-mumuz’un spora, sporseverlere ve büyük Beşiktaş taraftarına yaraşır şekilde yenilenme projesi kapsamında ilk adımı sizlerle birlikte atmaktan onur duyarız” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!