Reyhanlı patlamasından 300 kat daha büyüğü olacaktı

Güncelleme Tarihi:

Reyhanlı patlamasından 300 kat daha büyüğü olacaktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2013 00:00

ADANA polisince düzenlenen operasyonda yakalanan Suriye'de savaşan El Kaide'ye bağlı El Nusra Cephesi'nin 6 üyesi adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Operasyonda ele geçirilen kimyasal maddelerle yapılacak olan bombanın Reyhanlı'da patlatılan bombadan 300 kat daha etkili olacağı belirlendi.Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı'nın, El Kaide'ye bağlı El Nusra Cephesi üyelerinin Adana'da eylem hazırlığında olduğunun belirlemesi üzerine, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri 27 Mayıs'ta geniş çaplı operasyon düzenledi.

BOMBA OPERASYONU / FOTO GALERİ

Operasyonda, örgüt ile bağlantılı olduğu iddiasıyla 12 zanlı gözaltına alındı, aramalarda bomba yapımında kullanılan kimyasal maddeler, eylem planları ve bir damlası dahi insanı öldürmeye ya da felç bırakmaya yeten 2 litre sarin gazı ele geçirildi. Adana Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan 12 zanlıdan 5'i dün sabah, sorgusu tamamlanan 1 kişi de akşam saatlerinde Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 6 şüpheli ise bu sabah geniş güvenlik önlemleri altında Adana Adliyesi'ne sevk edildi. Polis, zanlıların görüntülenmesini engellemeye çalıştı.

REYHANLI'DAN 300 KAT ETKİLİ

Örgüt üyelerinin sorgusunda, operasyonda ele geçirilen ve bomba yapımında kullanılan kimyasal maddeleri bombaya dönüştürüp Adana'da patlatılmasının planlandığı ortaya çıktı. Bombaların hedefinin ise İncirlik Hava Üssü ile ABD Konsolosluğu olduğu ileri sürüldü. Hafif ticari araçlarla yapılması planlanan saldırıların, amacına ulaşması halinde 52 kişinin hayatını kaybettiği Reyhanlı'daki patlamalardan 300 kat daha etkili olacağı iddia edildi.

HARD DİSKLERİN İNCELEMESİ SÜRÜYOR

Operasyonda elde edilen bilgisayar, hard diskler, flash bellek taşıyıcılar ve yazılımlar Adana Emniyet Müdürlüğü'nün Siber Suçlarla Mücadele (SSM) Şube Müdürlüğü'nde incelemeye alındı. Yüzlerce veri, SSM Şubesi'nde görevli polislerden oluşan 10 kişilik özel ekip tarafından 4 günden beri aralıksız olarak taranıyor. SSM Şubesi görevlilerinin, bu güne kadar gizli kalmayı başaran El Kaide'nin haberleşme sistemi ve hücre yapısını çözmeyi başardığı ileri sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!