Gezi Parkı'na ikinci şafak baskını

Güncelleme Tarihi:

Gezi Parkına ikinci şafak baskını
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2013 00:00

Taksim'deki Gezi Parkı'nda ağaçların sökülüp araziye AVM yapılacak olmasını protesto eden gruba polis bu sabah da saat 05.00 sıralarında müdahale etti. Polisin sıktığı biber gazından vekiller de etkilenirken, eylemcilerin üzerinden atlayıp kaçtığı duvar yıkıldı. Bu sırada çok sayıda kişi de yaralandı. CHP'li Melda Onur da bir polis müdürüne 'insanları içeriye sokmuyorsunuz, elinizde bir belge var mı' diye sorunca Polis müdürü, ’vali beyin emri var’ diye cevap verdi.Dün sabah da polis müdahale etmiş, grubu dağıtmış, yıkımı dozerlerin önüne geçen BPD'li Sırrı süreyya Önder önlemişti. Aralarında CHP'li vekillerin de olduğu bir grup bugün yaşananları anlatmak için bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasından sonra bir anda ortalık yeniden karıştı ve polis biber gazıyla bir kez daha müdahale etti.

Haberin Devamı

DUVAR YIKILDI, YARALANANLAR OLDU  Â

Bu sabah şafak vakti aralarında milletvekili ve sanatçıların da bulunduğu yüzlerce kişiye gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale edildi. Müdahale sırasında kaçmak isteyenlerin üzerine çıktığı bir duvarın yıkıldığı ve bazı vatandaşlarında yaralandığı görüldü. Çeşitli yönlere kaçan kişiler ile peşlerindeki polis arasında Taksim, Dolmabahçe ve Harbiye'de çatışma çıktı. Eylemciler polise taşlarla karşılık verdi.

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ / FOTO GALERİ

/images/100/0x0/55eaf19df018fbb8f8a0bde8
CHP'LÄ° VEKÄ°LLER DE GAZDAN ETKÄ°LENDÄ°

Gece geç saatlerde eylemcilere destek vermek için gezi parkına gelen CHP milletvekilleri İlhan Cihaner ve Müslim Sarı'nın konuşma yapacağı alana, eylemcilere müdahale edildiği sırada polis biber gazı attı. Danışmanları, "Burada milletin vekili var" diye bağırınca polis gazı atmayı kesti.

Haberin Devamı

Gazdan etkilenenler arasında CHP Milletvekili İlhan Cihaner, gözyaşları içinde konuştu. Cihaner, "Bunu ancak düşman yapar" dedi. Cihaner, "2-3 saattir, valiye, emniyet müdürüne ulaşmaya çalışıyoruz. Telefonlarımıza çıkmıyorlar" diye konuştu.

REDHACK GEZİ PARKI İÇİN HACKLEDİ

'VALÄ° BEYÄ°N EMRÄ° VAR'

Gezi Parkı içindeki kafeyi boşaltmak isteyen polislerle CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İlhan Cihaner tartıştı. Kafeden çıkmak isteyen CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yapılan uygulamanın yasadışı olduğunu söyleyerek çevik kuvvet şube müdürüyle tartıştı.CHP Milletvekili Melda Onur da bir polis müdürüne 'insanları içeriye sokmuyorsunuz, elinizde bir belge var mı' diye sorunca Polis müdürü, ’vali beyin emri var’ diye cevap verdi.

Gezi Parkına ikinci şafak baskını
 
Polisin sıktığı gaz nedeniyle Taksim'de göz gözü görmüyor. Taksim ve çevresindeki gerginlik devam ediyor.  Taksim Gezi Parkı'nın etrafını kuşatan çevik kuvvet ekipleri alana girişlere izin vermiyor. bu arada, gece geç saatlerde eylemcilerin yanına gelen BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, polis müdahalesinden önce alanı terketmişti.

Haberin Devamı

DİVAN OTELİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Gezi Parkı'nda şafak vakti yapılan sert müdahaleyi protesto etmek için saat 10.00'da Divan Otel önünde bir basın açıklaması yapıldı.. Sosyal medya üzerinden seslerini duyuranlar herkesi Divan Oteli'nin önüne çağırdı sabah erken saatlerde.

Sosyal medyada çağrıyı duyanlar Divan Oteli'nin önünde toplandı. Twitter'da Bahar Çuhadar, ''Divan Oteli'nin önündeyiz. Arabalara 'korna çal' yazısı uzatılıyor. Herkesin eli kornada. Yol inliyor. Polis karşıda'' diye yazıp bir de fotoğraf paylaştı.

Gezi Parkına ikinci şafak baskını

Ä°KÄ°NCÄ° BÄ°R MÃœDAHALE DAHA

Taksim Dayanışma Platformu ve CHP'li vekiller de saat 10:00'da bir basın açıklaması yaparak polisin müdahalesini ve Gezi Parkı'na AVM ısrarını eleştirdi. Basın toplantısının ardından yoldan geçen araçlar da korna çalarak eyleme destek verdi.

Haberin Devamı

Bu sırada polis de Gezi Parkı'nı bariyerlerle kapatmıştı. Ve bir anda ortalık karıştı. Polis bir kez daha biber gazıyla müdahale etti.

Gezi Parkına ikinci şafak baskını

Yaralılar en yakındaki hastane olan Taksim İlkyardım Hastanesi'ne götürüldü.

HARBİYE'DE POLİSLE EYLEMCİLER ARASINDA ÇATIŞMA / WEB TV

GEZÄ° PARKI'NA POLÄ°S MÃœDAHALAESÄ°


Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!