Alyansını çıkarınca gözyaşlarını tutamadı

Güncelleme Tarihi:

Alyansını çıkarınca gözyaşlarını tutamadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2013 18:29

Eşine şiddet uyguladığı iddiasıyla 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Oktay Kaynarca, reklamcı eşi Melek Angun Kaynarca’dan tek celsede boşandı.

Haberin Devamı

MAHKEME ÇIKIŞI OBJEKTİFLERE BÖYLE YANSIDILAR FOTO-GALERİ      

Çiftlerin birbirinden herhangi bir tazminat talebi olmadı. Mahkemede yüzüğünü çıkarıp cebine koyan Melek Angun, gözyaşlarına hakim olamadı. Kaynarca ile Angun, boşandıktan sonra adliyenin ayrı ayrı kapılarından çıktı. Melek Angun, “Kısmet bugüne kadarmış” dedi. Kaynarca da , “Benim bugüne kadar söylediklerimin toplamı sevdaya dairdir. Sevda namustur” dedi.

Oktay Kaynarca ile eşi Melek Angun, geçen yıl Temmuz ayında Kilyos’taki Solar Beach’te nikah masasına oturdu. Geçimsizlik nedeniyle evlilikleri bir yılı doldurmadan ayrılık kararı alan ünlü oyuncu, boşanma davası açtı. Ünlü oyuncu eşinden herhangi bir tazminat ya da nafaka talebinde bulunmadı. Boşanma davasına cevap veren Melek Angun da, “Biz birbirimizi hala seviyoruz. Oktay çok iyi bir insan. Ondan hiçbir maddi talebim olmadı” dedi.
    
‘YA KARDEŞİM DİYECEK YA BEN GİDECEĞİM’  
  
İstanbul 10.Aile Mahkemesi’nde Oktay Kaynarca ile Melek Angun hakim karşısına çıktı. Her iki tarafın avukatları da hazır bulundu. Duruşmada önce Oktay Kaynarca’nın özel şoförü Ayhan Demir ile Melek Angun’un 15 yıllık arkadaşı Başak Yücel Koca tanık olarak dinlendi. Tanık Ayhan Demir, “Taraflar arasında şiddetli geçimsizlik var. Araç kullandığım için konuşmalarına birebir şahit oluyorum. Melek Hanım, Oktay Bey’e (Ya kardeşim diyecek, ya da ben gideceğim) dedi. Kalp kırıcı şeyleri çok duymadım. Ama aile fertleri arasındaki her şeyi duyuyordum. Bir gün Oktay Bey’in evine gittik. Kapı açılmadı. Melek Hanım, kapıyı içerden kilitlemiş. İçeri giremeyince ofisten anahtarı alıp geldik. O zaman da evde kimse yoktu. Taraflar yaklaşık 2-3 aydır ayrılar. Kız kardeşi, Oktay Bey’in işyerinde çalışmaktadır. Oktay Bey kızkardeşine, bütün çalışanlarına olduğu gibi düşkündür. Bu olaylar nedeniyle taraflar ayrılar ve halen bu ayrılık devam etmektedir” dedi.,

TANIK, “SEN BİLMEZSİN, KARIŞMA”

Davalı tanığı Başak Yücel Koca da, “Melek Hanım’la 15 yıldır üniversiteden arkadaşız. Oktay Bey’le Melek Hanım’ın çok eskiden arkadaşlıkları vardır. O zamanki sorunlar aşılamamış. Daha çok fikir çatışmaları vardır. Ufak bir şeyden kavga büyüyüp çözülmez durum alıyordu. Mobilya ve yemek mevzuları bile kavganın kaynağıydı. Evlilikten önce bu tartışmalar yoktu. Melek Hanım, Oktay Bey’in ailesiyle görüşüyordu. Evlendikten sonra ezilen hep Melek Hanım oldu. Uyuşmazlıkların bir nedeni de mali konulardır. Tekrar bir araya gelmeleri, daha sonra çok daha büyük sorunlara neden olur. Oktay Bey, kendi fikirlerini kabul ettirmek için Melek Hanım’ın söylediklerine (sen bilmezsin, karışma) şeklinde cevaplar verirdi” dedi.

‘GÖZYAŞLARI ARASINDA PARMAĞINDAKİ ALYANSI ÇIKARDI’

Daha sonra taraf avukatları, tanık beyanlarına bir diyeceklerinin bulunmadığını söylediler. Hâkimin Oktay Kaynarca’ya söz vermesi üzerine Kaynarca, ‘Hiç konuşturmasanız sayın hakim’ diyerek konuşmak istemedi. Bunun üzerine hâkim, taraflara boşanma taleplerinin olup olmadığını sorunca Kaynarca ve Angun, “Maddi ve manevi tazminat, nafaka, katılma alacağı gibi taleplerimiz yoktur. Bir araya gelerek müşterek hayatımızı sürdürmek istemiyoruz. Bu haklarımızdan feragat ediyoruz” dediler. Mahkeme de davayı kabul ederek tarafların boşanmasına karar verdi. Mahkemenin boşanma kararının ardından Melek Angun gözyaşlarına hâkim olamadı. Hâkimin ‘tarafların boşanmalarına karar verildi’ sözlerinin ardından bir yandan ağlarken sol elinde taktığı alyansı çıkardı. Angun, alyansı daha sonra cebine koydu. Hâkim de ‘hayırlı olsun’ diye konuştu.

DEĞİL 6 YIL MÜEBBETE RAZIYIM

Duruşma çıkışı Melek Angun ile Oktay Kaynarca, adliye kapılarından ayrı ayrı çıktılar. B kapısından çıkan Melek Angun’la C kapısından çıkan Kaynarca, daha sonra yine adliyenin önünde buluştular. Ancak birbirlerine bakmadılar. Basın mensuplarının çevresini sardığını gören Oktay Kaynarca, “Tamam bu olayı trajik hale getirmeyelim. Kısa bir şey söyleyeceğim. Ben bu konuyla ilgili hiç konuşmadım, konuşmayacağım da. Benim bugüne kadar söylediklerimin toplamı sevdaya dairdir. Sevda bana göre namustur. Bizim namus olarak belirlediğimiz bizim için ne söylediyse başımızın üstünde yeri vardır. Söylediklerimizden hiçbir şekilde geri durmayacağız. Ama onların söylediklerini de başımızın üstünde tutacağız. Değil 6 yıl ben müebbete razıyım” dedi.Bir muhabirin, ‘dayak atıldığı, boğazının sıkıldığına dair şikayeti vardı” sözleri üzerine Oktay Kaynarca, “İnfial halinde olduğunu, aile içi bir tartışmadan dolayı bir sinir anında kızgınlıkla bunu yaptığını söyledi. Şikayetinden vazgeçti” dedi.

O sırada Oktay Kaynarca’nın yaklaşık 10 metre gerisinden yürümekte olan Melek Angun da, “Yazılan çizilen şeylerin yüzde 90’ı gerçeği yansıtmıyordu. Kısmet bugüne kadarmış. Daha fazla bir şey demek istemiyorum. Biz çok severek evlendik” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!