Facebook'tan paylaşım itirafı

Güncelleme Tarihi:

Facebooktan paylaşım itirafı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2013 11:11

Facebook, "tartışmalı, zararlı ve nefret içeren" paylaşımlara karşı mevcut önlemlerin yetersiz olduğunu kabul ederek bu tür içeriğe dair politikalarını gözden geçireceğini açıkladı.

Facebooktan paylaşım itirafı


Kampanya grupları, reklam şirketleri ve medyanın baskısı üzerine Facebook bu açıklamayı yapmak zorunda kaldı. Birçok feminist grup ise Facebook'u şiddeti teşvik eden sayfaları yasaklamaya çağırıyor.

Facebook blog yazısında, "Daha iyisini yapmamız lazım ve yapacağız." dedi.

Facebook'un kamu politikasından sorumlu Marne Levine, kullanım kurallarını ihlal eden içeriğe karşı uygulanan sistem üzerinde birkaç aydır çalışma yaptıklarını, fakat bu tür içeriğin tümüyle kaldırılması konusunda hala sorunlar olduğunu kabul etti.

Bazı Facebook paylaşımlarının içeriği konusunda son dönemlerde yankı yaratan tartışmalar yaşandı.

Daha önce bir adamı kafası kesilirken gösteren bir videonun kaldırılması yönündeki taleplere, kural ihlali olmadığı gerekçesiyle olumsuz yanıt veren Facebook Mayıs ayı başlarında bu kararını tersine çevirdi.

Levine, nefret söylemleri kullanılan paylaşımların kaldırılması için kurallarını gözden geçirdiklerini ve personel eğitimini hızlandıracaklarını belirtti.
Fakat birçok Facebook üyesi sorunlara cevap verme konusundaki gecikmeden dolayı öfkesini ifade etti.

Kadınlara yönelik şiddete karşı kampanya yürüten Everyday Sexism Project adlı grup, bu konuda Facebook'u adım atmaya çağıran 225 bin imza toplamıştı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!