Gezi Parkı eylemine sürpriz destek

Güncelleme Tarihi:

Gezi Parkı eylemine sürpriz destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2013 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Taksim Gezi Parkı için yapılan çalışmayı protesto eden gruba destek ziyaretinde bulundu. Yoğun ilgiyle karşılanan CHP liderinin ziyareti sırasında izdiham yaşandı. Kılıçdaroğlu, zaman zaman ezilme tehlikesi geçirdi. CHP lideri burada eyleme her gün bir CHP'li milletvekelinin destek vereceğini sözünü verdi.

Haberin Devamı

Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilerek yerine Alışveriş Merkezi (AVM) ve kışla yapılacağı haberleri üzerine üç gündür park alanında eylem yapan gruba, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, saat 23.00 sıralarında ziyarette bulundu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı'na milletvekilleri Gürsel Tekin, Muharrem İnce ve Umut Oran ile birlikte geldi.

İZDİHAM YAŞANDI

Kılıçdaroğlu'nun gelmesi parkta bulunan kalabalık tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. CHP lideri, çalışmaların yapılmaması için açılan deftere imza attı. Yoğun ilgi nedeniyle zaman zaman izdiham yaşanırken, CHP lideri de ezilme tehlikesi geçirdi. Gruba destek veren oyuncu Mehmet Ali Alabora ile de ayaküstü sohbet eden Kılıçdaroğlu, milletvekillerinden oluşan bir grubun Gezi Parkı'nda bekleyeceği sözünü verdi.

Haberin Devamı

"AVM YAPILMAMALI"

Taksim Gezi Parkı'ndaki eyleme destek verdikten sonra açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbullunun İstanbul'a sahip çıktığını belirterek, " İstanbullu İstanbul'a sahip çıkıyor. Gezi parkının bozulmasını istemiyor. Burada mücadele ediyor. Ben de İstanbul'u seven bir insan olarak onlara destek veriyorum. İstanbul'un tarihi dokusu ve Taksim Gezi Parkı bozulmamalı. AVM yapılmamalı. Yapan insanda İstanbul'a ihanet ediyor demektir. Bu nedenle İstanbullu kendi kendine sahip çıkıyor. Bizim de görevimiz kendi kendilerine sahip çıkan insanlar destek olmak. Zaten milletvekillerimiz burada bekliyordu" şeklinden konuştu.

DÜNYADA SEMBOL OLDU / FOTO ANALİZ


EYLEME SÜRPRİZ DESTEK
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!