Başbakan'dan Japonya'ya olimpiyat resti

Güncelleme Tarihi:

Başbakandan Japonyaya olimpiyat resti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2013 06:21

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Japonya'nın, 2020 Olimpiyatları için Türkiye'ye rakip durumda olduğunu belirterek, "Tokyo da olimpiyatlar konusunda bize rakip olarak görünüyor ama ben Sayın Başbakan'a 'çekilin' dedim. 'Bu olimpiyatı da biz yapalım' dedim. Herhalde Tokyo Valisi'ne bu talimatı verecektir" dedi. Japonya Başbakanı Shinzo Abe ise Başbakan Erdoğan'ın olimpiyat çıkışına diplomatik bir dille 'hayır' dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'ye, "Siz bir olimpiyat yaptınız. Şimdi bu olimpiyattan çekilin, bunu da biz yapalım" dediğini açıkladı.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, Tokyo'nun daha önce olimpiyatlara ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, "Tokyo olimpiyatlarda bize rakip olarak gözüküyor. Ama ben Başbakan'a dedim ki, 'Siz bir olimpiyat yaptınız, şimdi bu olimpiyattan çekilin, bunu da biz yapalım, isabetli olur.' İnanıyorum ki kendileri de bunu anlayışla karşılayacaktır ve Tokyo Valisi'ne bu talimatı verirlerse isabetli olacaktır. 'Ondan sonra beraber de çalışırız' dedik. Böyle güzel bir gelişme de inşallah olur diye düşünüyorum. Bunun yanında 2020 Expo bizim için önemli, desteklerini istedik" diye konuştu.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!