Bursa’da Diyarbakırlı iki iş adamı öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Bursa’da Diyarbakırlı iki iş adamı öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2013 00:00

Bursa’da dün iki Diyarbakırlı işadamının cesedi bulundu. Çocukluk arkadaşı oldukları ortaya çıktı. Cinayet şüphelisi olarak da yine çocukluk arkadaşları gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Elektronik eşya toptancılığı yapan 35 yaşındaki Hayrettin Yanık’tan 16 gün haber alamayan kardeşi Ebedin Yanık, Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki Cumhuriyet Savcılığı’na kayıp başvurusu yaptı. Bu sırada Ebedin Yanık, kendi çabasıyla kardeşinin Bursa’da Ataevler Mahallesi Eğitimciler Caddesi’ndeki rezidansta kaldığını öğrendi. Rezidansa gönderdiği yakınlarına kapıyı açan olmayınca Ebedin Yanık dün uçakla Bursa’ya gitti. Ebedin Yanık, çilingir yardımıyla girdiği evde kardeşinin cesediyle karşılaştı. Olay yerine çağırılan polis, ilk incelemede Hayrettin Yanık’ın kafasına yastık dayandıktan sonra tek el ateş edilerek öldürüldüğünü belirledi. Yanık’ın “suç örgütü kurmak, yağma ve dolandırıcılık” suçlardan kaydının bulunduğu belirtildi. 

İKİNCİ MAKTUL DE İŞADAMI VE DİYARBAKIRLI

Haberin Devamı

Bursa’da akşam saatlerinde Ortabağalar Mahallesinde terk edilmiş minibüs içinde ceset bulundu. Minibüsten sızan kanları gören vatandaşlar akşam saatlerinde polisi aradılar. Kısa sürede verilen adrese gelen polisler, minübüs içerisinde kafasına tabanca ile tek el ateş edilerek öldürülmüş erkek ceseti bulundu. Cesetin Diyarbakırlı olan ve Ankara’da mutfak eşyaları satan 35 yaşındaki Ahmet Murat Özakbulut’a ait olduğu belirlendi.

Polis, öldürülen işadamının yaptığı son telefon görüşmesinden cinayet zanlısına ulaştı.

CİNAYET ZANLISI ÇOCUKLUK ARKADAŞI ÇIKTI

Gözaltına alınan ve şizofren tedavisi gördüğü belirlenen cinayet zanlısının 36 yaşındaki Seyfettin K., olduğu öğrenildi. Zanlı Seyfettin K., saat 21.00 sıralarında Yalova’da yakalanıp gözaltına alındı. Zanlı Seyfettin K.’nın da Diyarbakırlı olduğu, öldürdüğü işadamlarıyla çocukluk arkadaşı olduğu belirtildi. Seyfettin K.’nın verdiği ilk ifadesinde Bursa’da görüştüğü Hayrettin Yanık’ı 26 Nisan günü, Ankara’dan konuşmak için çağırdığı, diğer çocukluk arkadaşı Ahmet Murat Özakbulut’u ise 30 Nisan’da öldürüp Yalova’ya kaçtığını söylediği öğrenildi.

ONLARI CEZALANDIRDIM

Zanlı Seyfettin K., öldürdüğü işadamları için "Onların ikisi de çocukluk arkadaşım. Ben yokluk içerisinde gezerken onların paraya ihtiyacı yoktu. Bu yüzden onları cezalandırdım" dediği belirtildi.

Haberin Devamı

Cinayette kullanılan tabancanın evde bulunduğu belirtilirken, zanlının ağır şizofreni tedavisi gördüğü kaydedildi. Her iki cinayetle ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı. Gözaltına alınan cinayet zanlısı ifadesinin ardından adliyeye çıkartılacak.

Elektronik eşya toptancılığı yapan ve kendisinden haber alınamayan Diyarbakır doğumlu olan Hayrettin Yanık’ın ceseti, kaldığı rezidansta bulunmuştu. Yanık’ın kafasına yastık dayanıp tek el ateş edilerek öldürülmüştü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!