Bunlar mı emekçi?

Güncelleme Tarihi:

Bunlar mı emekçi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2013 00:00

Şahan Gökbakar, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen göstericiler ile polis arasında çıkan olayları Twitter üzerinden yorumladı. Bir çok takipçisi Gökbakar'ın yazdıklarına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Ä°ÅŸte Åžahan Gökbakar'ın tweet'leri...              Â

Åžahan Gökbakar Twitter sayfasına "Bile bile lades bunun adı. Yazık günah. Gülüp, eÄŸlenip kutlamak yerine bu manzaranın ne anlamı var?Â

İzmir'de Ankara'da, Diyarbakır'da ve hatta Kadıköy'de bile mutlu mesut kutlanıyor bayram. Polis oralarda kimseye gaz sıkmıyor. Beşiktaş'ta amaç?

Her şeyi canlı yayında izliyoruz. Polisle çatışanların pek işçiye, emekçiye benzeyen bir halleri yok.

20'li yaşlarda suratının tamamı kapalı. sırt çantalı, elinde taş olan tipte bir işçi tanımıyorum. Bayramlık kıyafetler mi yoksa bunlar? Amaç yanlış!

Ne zaman hak hukuk taş molotof atıp çatışarak alınabildi? Bana bunun geçer akçe olduğu bir yer söyleyin? Bırakın bu işleri körüklemeyi...

Sanki dün polisin Taksim'e çıkışa izin vermeyeceği ve oraya gidip buna direnilirse olayların çıkacağı belli değildi. Bile bile ledes... amaç?

Haberin Devamı

Ankara coşkulu, İzmir coşkulu... Bu sene Taksim yoksa yoktur. Amaç bayram kutlamaksa git uygun bir yerde kutla. Seneye yine Taksim'de kutla.

Nedir bu öfke, bu hırs? Sapla samanı birbirine karıştırıp yaratılan dolduruşa gelmesin aklı selimle bari...

-Taksim yok
-Var
-Yok malesef!
-Var
-Malesef yok!
-Var! Çıkarız, istersek yakarız yıkarız... Yürüyün! Aaa! ama gaz atıyor polis...
-Yazık!

Polis de insan...Şu ülke iki adım ileri gitsin artık, bırakıp bu saçma hırsları... kutuplaşmaları...Bayramsa, bayrama yakışır kutlayın...

Beşiktaş'ta yaşanan görüntüleri desteklemiyorum. Desteklemeyeceğim de... Polisle çatışılan bir ortamı destekleyenin de aklına şaşarım.


Söylenenin altında bir şey aramaktan geliyor başımıza ne geliyorsa... İnşaat var deniyor. Peki deyin... İnşaat bitince yine yasaksa tepki verirsiniz, veririm...

Geçen sene fıstık gibi kutlandı Taksim'de... İktidar yine aynıydı. Yani biraz daha sakin bakın artık şu olaylara.

Ha böyle düşündüğüm için hiçbir şey bilmem, emekten anlamam, yandaş olurum ama siz her şeyi bilirsiniz öyle mi? Ne diyeyim? Peki öyle olsun...

Durun ben gidip, kendi değersiz ama  zengin hayatımda boğulup; osurmalı ve kusmalı filmler çekip sonra da yaladığım yandaş tarafta takılayım.

Haberin Devamı

Ankara'yı oradaki kutlamaları görün de ders alın. Bayram böyle kutlanır. O genç çocukları bu şekilde doldurup, polisle çatışanlar suçlu.

Zaten aklı başında hiçbir işçi, emekçi hakkını polise molotof, havai fişek atıp; Şişli'de dükkan yakarak aramaz. Bu başka bir şey. amaç farklı!

 Ben sanatçı değilim. Televizyon dizilerinden oynayıp, bölüm başı 20'leri 30'ları indirip, emekçi hakkı diye sahtekarlık yapanlar sanatçı.


Ben böyle düşünüyorum. Dur bir daha düşüneyim... evet hala böyle düşünüyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!