Kandil’de hatıra fotoğrafı

Güncelleme Tarihi:

Kandil’de hatıra fotoğrafı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2013 00:00

Öcalan’ın mektubunu Kandil’de KCK yürütme konseyi Başkanı Murat Karayılan’a ulaştıran BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder Karayılan ve PKK’lılarla birlikte çekilen fotoğraf “Barışın mimarları” diye sosyal paylaşım sitesinde paylaşıldı.

Haberin Devamı

Abdullah Öcalan'ın yazdığı üçüncü mektubu Kandil'de KCK'li yetkililere ulaştıran BDP heyeti, Erbil’e dönerek kısa bir açıklama yaptılar.  BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ve BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in bulunduğu heyet, Kandil dönüşü Yerel Kürt hükümeti  Başbakanı  Neçirvan Barzani ile yemekli toplantıda bi raraya geldi. Daha sonra Erbil BDP temsilciliğinde kısa bir açıklama yapan BDP’liler, mektubun KCK yönetimine ulaştırıldığını onlarında bir tartışma yürüterek önümüzdeki günlerde açıklama yapacağını söylediler.

Bu arada, Kandil’de Murat Karayılan ile birlikte BDP’li vekiller hatıra fotoğrafı çektirdi. Sırrı Süreyya Önder adına açılan, sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan fotoğraf için “Barışın mimarları” değerlendirmesinde bulundu.  Fotoğrafla ilgili ise, “Sizin sayenizde barış yakındır”, “Umarım bu tablo hiç bozulmaz, ve sonuç bu tablodan daha güzel olur”, “Savaşı kiminle yaparsın barışıda sonunda onunla yaparsın” değerlendirmelerinde bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!