MHP İl Başkanı'ndan gazetecilere kapalı zarf içinde 50 TL

Güncelleme Tarihi:

MHP İl Başkanından gazetecilere kapalı zarf içinde 50 TL
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2013 15:33

Diyarbakır MHP İl Başkanlığı, düzenlediği basın toplantısı sonrası gazetecilere kapalı zarf içinde 50 TL vermek istedi. Gazeteciler kabul etmedi ve MHP İl Başkanlığı binasını terketti. MHP yönetiminden ise konuya ilişkin çok sert açıklama yapıldı: "Ucuz tezgah".

Haberin Devamı

Diyarbakır MHP İl Başkanlığı'nda yapılan basın toplantısı sonrasında MHP İl Sekreteri Ömer Bozkaya, bazı gazetecilere kapalı bir zarf vermek istedi. Gazeteciler zarfı kabule tmedi ve İl Binası'nı terk etti. Ancak bir gazetecinin basın metni zannederek bürosuna döndükten sonra açtığı zarftan 50 TL çıktı. Gazeteci zarfı MHP’ye iade etti. MHP İl Başkanı Mehmet Teyyar Karakoç, konuyla ilgili bilgisinin bulunmadığını belirterek, “Parayı kim verdi, nasıl verdi bilmiyorum. Partiden biri yapmışsa bu beni bağlamıyor” dedi.

Diyarbakır MHP İl Binası'nda Başkan Mehmet Teyyar Karakoç, son gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Karakoç, tüm karanlık güçlerin bir araya gelerek PKK terör örgütünü masumlaştırmaya ve siyasallaştırmaya çalıştığını iddia ederek ''AKP-PKK ortaklığı her alanda hissediliyor'' dedi.

Haberin Devamı

GAZETECİLERE KAPALI ZARF

Toplantıdan sonra yerel bir gazetenin muhabirine İl sekreteri Ömer Bozkaya tarafından bir zarf verildi. Gazeteci içinde basın bülteni olduğunu düşünerek zarfı çantasına koydu ve çalıştığı büroya döndü.

İl Binası'ndan ayrılan diğer gazetecilere de sarı, kapalı bir zarf dağıtıldı ancak muhabirler zarfı almayı kabul etmedi. DHA muhabiri Serdar Sunar, “Çaydan sonra dışarı çıktığımızda yanımıza yaklaşan biri cebimize zorla zarf sokmak isteyince tepki verdik ve almadık” dedi.

Zarfı içinde basın metni olduğunu sanarak alan yerel gazetenin muhabiri ise, “Ben acilen çıktım. O sırada il sekreteri bana zarf uzattı. 'Başkan daha sonra sizinle özel görüşecek' dedi. Bende basın metni diye alarak çantama koydum. Zarfa bakmadım. Daha sonra içinde 50 TL olduğunu öğrenince teslim ettim” dedi.

İL BAŞKANI: BİLGİM YOK

MHP İl Başkanı Mehmet Teyyar Karakoç, olaydan bilgisi olmadığını ifade ederek şunları söyledi:
“Partide bulunan arkadaşlardan biri yapmışsa bu bizi bağlamaz. Zarfı verdiği söylenen kişi şu anda burada değil. Bir ilçeye gitti. İl Başkanı'nı karalamaya çalışmak doğru değildir. Konu netleşirse bu konuyla ilgili açıklama yapacağım. Zarfın içinde para olduğu söyleniyor. Nasıl verildi, kim verdi bilmiyorum”

Haberin Devamı

GAZETECİLER CEMİYETİ KINADI

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti de yaptığı bir açıklamayla MHP İl Başkanlığı'nın davranışını eleştirdi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Basın toplantısının bitişi sonrasında gazetecilere basın metni kapalı zarf içinde teslim edilerek içine 50 TL para bırakılmıştır. Bunu gören GGC üyesi gazeteci arkadaşlarımız, tepki gösterip yaşanan bu etik dışı durumu kurumumuza bildirmişlerdir. Bizler bölgede görev yapan gazeteciler, çalıştığımız kurumlardan emeğimiz karşılığında hak ettiğimiz ücret-maaşı alan ve bu meslekle hayatını idame ettiren insanlarız. Ne bir siyasi partinin, ne bir kurumun vereceği paraya ihtiyacımız olmadığını, hiçbir kurumun veya siyasi partinin açıklamasını da para karşılığında yazmadığımızı, bundan sonra da yazmayacağımızı buradan belirtmek istiyoruz”

Haberin Devamı

TÜRKEŞ: "UCUZ TEZGAH"

Hurriyet.com.tr'nin konuyla ilgili sorularını cevaplayan MHP genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş olayı "Ucuz tezgah" olarak değerlendirdi.
 
MHP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda basın toplantısı sonrasında gazetecilere zarf içinde 50 TL verildiği haberi üzerine, Ankara'daki MHP Genel Merkezi harekete geçti.

İlk araştırmanın ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "bu iş tezgah kokuyor" yorumunu yaptı.
Kendisinin bizzat Diyarbakır MHP İl Başkanı ile de görüştüğünü söyleyen Türkeş, "Herkes bu olay karşısında dehşet içinde. En çok şaşıran da bizzat Diyarbakır İl Başkanımız" diye konuştu.

İlk araştırmanın ardından olayın "provokasyon" olduğu fikrine ulaştıklarını söyleyen Türkeş, "Bu ucuz provokasyon. Bir kişi gelip, üç-dört kişiye zarf içinde 50 TL dağıtıyor. Yani 150 TL'yi gözden çıkaran, böyle bir şey yapabilir. Bu MHP'nin işi değil. MHP'nin tarzı değil. Mümkün değil.  MHP böyle bir şey yapmadı, yapmaz. Olay ucuz provokasyon. Ancak yine de her şeyi derinlemesine araştıracağız" dedi.
 
İL BAŞKANI OLAYI, GAZETECİNİN TELEFONUNDAN ÖĞRENDİ
 
İl Başkanı'nın bugün bir basın toplantısı düzenlediğini, toplantı ardından da gazetecilerle uzun bir sohbet yapıldığını anlatan Türkeş, "sohbetten sonra, gazeteciler ayrılmış. Ancak daha sonra bir tanesi bizim İl Başkanı'nı arayarak, 'parayı istemiyorum' demiş. İl Başkanı, 'ne parası' diye sorunca, iş ortaya çıkmış. Toplantı bitiminde birisi, zarf içinde para dağıtıyor. Bu ne parasıdır? Kim vermiş? Bunlara hep bakıyoruz" dedi.
 
"DİYARBAKIR OLMASI DA MANİDAR"
 
Türkeş, olayın Diyarbakır'da olmasının da "manidar" olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu; "Bakın; olay Diyarbakır'da. Neden Tokat değil, Çorum değil de Diyarbakır'da böyle bir olay meydana geliyor. Bu ucuz tezgah."

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!