Taksim'de 1 Mayıs krizi kapıda

Güncelleme Tarihi:

Taksimde 1 Mayıs krizi kapıda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2013 00:00

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Taksim'e çelenk bırakılmasına izin verilecek ancak yürüyüş ve toplantı için başka alan önereceğiz." dedi. DİSK bu açıklamaya karşılık "1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız" cevabı verdi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul'da gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

Güler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim'de kutlama yapılıp yapılmayacağına ilişkin ise, "Taksim Meydanı'nı Yayalaştırma Projesi nedeniyle orada yeterli önlemleri alacak fiziki ortam mümkün değil. Taksim Meydanı'nda basın açıklaması, Kazancı Yokuşu'na çiçek bırakılması gibi etkinlikler yapılabilecek. Ancak yürüyüş gibi diğer etkinliklerin başka alanlarda sağlıklı şekilde yapılması için sendika yetkililerine öneride bulunacağız" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Muammer Güler ayrıca, "Çekilme süreciyle ilgili Genelkurmay Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında herhangi bir düzenleme, protokol söz konusu değildir" dedi.

Haberin Devamı

DİSK: "1 MAYIS'TA TAKSİM'DE OLACAĞIZ"

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in 1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı’nın uygun olmadığı, başka yer önerecekleri açıklamasına tepki gösterdi. Beko "Taksim alanının fiziki koşulları bir handikap ama 1 Mayıs’ı kutlamaya engel deği. Biz Taksim’de olacağız. Bu yasakçı bir İçişleri Bakanı" dedi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İçişleri Bakanı’nın 1 Mayıs açıklamasıyla ilgili İzmir’de yaptığı değerlendirmede, "1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Mücadele günüyle ilgili olarak DİSK Yönetim Kurulu olarak iki gün önce açıklama yaptık. Kardeş sendikalarla ve emek örgütleriyle birlikte Taksim alanında kutlama kararı aldık. Ben de İstanbul’da gittim gördüm. Evet Taksim alanının fiziki koşulları bir handikap ama 1 Mayıs’ı kutlamak için engel değil. 1 Mayıs 1977’de katledilen 367 arkadaşımızın anısına bu arkadaşlarımızı katleden katillerin bulunması ve adalete teslim edilmesi için biz mutlaka orada olacağız" dedi.

İçişleri Bakanı’nın geçmişte de Taksim konusunda "Yasak" dediğini belirten Beko, "Bu yasakçı bir İçişleri Bakanı. Bu konuyla ilgili gerginlik olmasını istemiyoruz. Ama kesin kararlıyız. Taksim’de olacağız. Tüm federasyonlar 22 Nisan Pazartesi günü İstanbul’da bir araya geleceğiz. İstanbul Valisi’yle de görüşerek Taksim’de nasıl bir kutlama yapacağımıza birlikte karar vereceğiz" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!