'Family Guy'da terör krizi

Güncelleme Tarihi:

Family Guyda terör krizi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2013 12:57

ABD’de Fox TV’de yayınlanan animasyon dizisi “Family Guy”da Boston Maratonu’na bir bombalı saldırı düzenleneceği yönünde sahneler olduğunu iddia eden üzerinde oynanmış bir videonun internette hızla yayılmasının ardından kanal, dizinin söz konusu bölümünü internetteki dizi izleme sitelerinden kaldırdı.

Haberin Devamı

Söz konusu videoda dizinin 17 Mart’ta yayınlanan “Turban Cowboy” bölümünden alınan iki kesit birbirine eklenmiş.

Dizinin orijinalinde ailenin babası Peter Griffin, Boston Maratonu’nu kazanan kişi olarak bir haber programına röportaj veriyor. Peter’ın yarışçıların arasına otomobiliyle daldığı ve insanları ezerek öne geçtiğini anlaşılıyor. O esnada arka planda kopuk uzuvlar vb. bazı kanlı görüntüler yer alıyor.

Family Guyda terör krizi

Bölümün ilerleyen sahnelerinde Peter bu kez arkadaşlarıyla bir barda oturuyor. Elindeki cep telefonundan bir yeri aramaya çalışan Peter, numarayı çevirdiği anda bir patlama sesi geliyor. Yanlış aradığını düşünen Peter bir kez daha aramayı deniyor ve yine bir patlama sesi oluyor. Ardından dışarıdan panik ve çığlık sesleri geliyor.

Haberin Devamı

Family Guyda terör krizi

Ancak internette yayılan videoda Peter’ın telefonla bombaları patlatmasının ardından kanlı görüntüler yer alıyor ve iki olay bağlantılı gibi anlatılıyor.

"İĞRENÇ"
Görüntülerin internette hızla yayılmasının ardından gelen tepkiler üzerine Fox Broadcasting yorum yapmayı reddetti ancak “Family Guy”ın yaratıcısı Seth MacFarlane, Twitter’dan bir açıklama yaparak, “Üzerinde oynanmış Family Guy videosu iğrenç. Yaşanan olay bir suçtu ve bir trajediydi, dualarım kurbanlarla” dedi.

Fox ise “Turban Cowboy” bölümünün Fox.com ve dizi izleme sitesi Hulu’dan kaldırıldığını bildirdi.

KENDİNİ SAVUNDU
Öte yandan ilk videoyu hazırlayan “PrisonPlanetLive” adlı YouTube kullanıcısı ikinci bir video daha hazırlayarak kendini savundu. Yaptığının sahtekarlık olmadığını öne süren PrisonPlanetLive, görüntüleri birleştirdiklerini ancak bunların aynı bölümde olmasının “tuhaf bir rastlantı” olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

PrisonPlanetLive, MacFarlane’e cevaben, “Bize bu duruma işaret ettiğimiz için iğrenç diyor ancak Boston Maratonu’na bir terör saldırısı düzenlendiğini, insanların organlarını kaybettiklerini gösteren animasyonlar çeken kendisi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!