CHP'li vekil Disiplin Kurulu'na

Güncelleme Tarihi:

CHPli vekil Disiplin Kuruluna
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2013 12:13

CHP yönetimi, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ı Disiplin Kurulu'na sevketti.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde “CHP tabanının yüzde 65’i çözüm sürecini destekliyor” açıklaması yapan Gülseren Onanç’ın istifasını istedi. Onanç da Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti.

CHP yönetimi, partinin milletvekili olmasa da “yenilikçi” kanadının önemli isimlerinden sayılan ve diğer Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na geçtiğimiz haftaki kapalı grup toplantısında “CIA ajanı” suçlamasında bulanan CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz için de disiplin sürecini başlattı. Yılmaz, CHP TBMM Grup Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

CHP Grup Başkanvekilleri ve üyelerin katılımıyla CHP TBMM Grup Yönetim Kurulu toplandı. Toplantıda, önceki hafta CHP'nin basına kapalı grubunda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'na söylediği sözler nedeniyle Yılmaz'ın durumu ele alındı. Yılmaz'ın, CHP TBMM Grup Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

''CHP İÇİN TARİHİ SÜREÇ''

Yılmaz,  disipline sevkiyle ilgili resmi olarak herhangi bir şey öğrenemediğini, öğrendikten sonra gerekli açıklamayı yapacağını belirtti.

CHP için tarihi bir süreç olduğunu ifade eden Yılmaz, “Turnusol kağıdı olacak” dedi.

Gülseren Onanç'ın, CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifasının sorulması üzerine Yılmaz, Onanç'ın kendi takdiri olduğunu belirtti. Yılmaz, Onanç ile pek çok konuda aynı şekilde düşünmediklerini ifade ederek, istifasıyla bir şeyin kaybedilmediğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!