Kuyumcular altını "yok" satıyor

Güncelleme Tarihi:

Kuyumcular altını yok satıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2013 11:46

Altın piyasasında hareketlilik sürüyor. Fiyatı önemli ölçüde düşen altına yoğun talep sürüyor. Altın fiyatlarının düşmesini fırsata çevirmek isteyen vatandaşların, çeyrek ve Cumhuriyet altını talebini karşılamakta zorlanan kuyumcular adeta "yok" satıyor. Kuyumculardan bir kez daha 'işçiliği düşük ürünleri alın' çağrısı geldi.

Haberin Devamı

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, altın fiyatlarının düşmesiyle işlerinde hareketlilik yaşandığını söyledi.

Vatandaşların, özellikle çeyrek ve Cumhuriyet altını almak istediğini belirten Çavuşculu, "Darphaneden bunları temin edemiyoruz. Yok satıyoruz" dedi.

Altın fiyatlarındaki hareketliliğin sürdüğüne dikkati çeken Çavuşculu, "Altının onsu 2011 yılında bin 900 dolar civarına çıkmıştı. Şimdi ise bin 300 dolar seviyelerine indi. Sert düşüşten dolayı herkes panik halinde" diye konuştu.

İşçiliği düşük bilezik alsınlar

Çavuşculu, vatandaşlara, tasarruflarını çeyrek altın yerine bu süreçte işçiliği düşük bilezik gibi ürünlerde değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.
Altın fiyatlarının daha düşeceğini tahmin etmediğini ifade eden Çavuşculu, altınla borçlananlar için borcu kapatmanın tam zamanı olduğunu söyledi.
Çeyrek altın fiyatlarının bir dönem 190 liraya kadar ulaştığını, daha sonra 155-160 liraya gerilediğini hatırlatan Çavuşculu, şimdi ise fiyatların 138-145 liraya kadar düştüğünü bildirdi.

Haberin Devamı

"Fiyatlar düştü, elinizdeki altını bu yüzden mi satmıyorsunuz?" yönündeki eleştiriler geldiğini anlatan Çavuşculu, "Elimizde olsa devamlı satmak isteriz. Bulunamadığı için böyle bir durum oluşuyor" dedi.

Kuyumcular memnun

Ankara'nın Kızılay semtinde kuyumculuk yapan Adnan İlhan, altın fiyatlarında zor görülen bir düşüşün olduğunu ifade ederek, "Yakın zamanda böyle bir düşüş görmedik" diye konuştu.

Talebi karşılamakta zorlandıklarını belirten İlhan, bu nedenle çeyrek ve Cumhuriyet altının yüzde 5-7 oranında "primli" satıldığını söyledi.
Ulus'ta kuyumculuk yapan Mesut Demir de fiyatların düşmesiyle işlerinin arttırdığını belirterek, "Çok miktarda aldığımız çeyrek altın olsa bile öğle saatine kadar bitiyor. Öğleden sonra gelenlere 'çeyrek altın kalmadı' demek zorunda kalıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Çeyrek altın almak için kuyumcuya gelen Ümit Korkmaz da düşen fiyatların vatandaşın yüzünü güldürdüğünü ifade etti. Korkmaz, "Umarım fiyatlar böyle devam eder. Evliliğe hazırlananların umudu bu düşüşün devam etmesinde" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!