ABD'de gübre fabrikasında patlama

Güncelleme Tarihi:

ABDde gübre fabrikasında patlama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2013 07:30

Boston Maratonu saldırısıyla sarsılan ABD'de bu kez de Teksas'taki bir gübre fabrikasında meydana gelen patlama nedeniyle korkulu anlar yaşandı. Fabrikada çıkan bir yangın sonucu meydana geldiği tahmin edilen patlamadaki can kaybının, beş ile 15 arasında olduğu ancak bu sayının artabileceği açıklandı. Patlamanın yaşandığı kasabanın belediye başkanı, "Nükleer bomba gibiydi" dedi.

Haberin Devamı

Teksas eyaletinin Waco şehrindeki West kasabasında bulunan "West Fertilizer" isimli gübre fabrikasındaki patlama, yerel saatle 19.50'de meydana geldi.

Polisten yapılan açıklamada, can kaybının şu an itibarıyla beş ile 15 kişi arasında olduğu belirtildi. Yaralı sayısının ise 170'in üzerinde olduğu açıklandı. Bölgede patlamanın ardından yıkılan binaların enkazının altında kalanların sayısı tam olarak bilinmezken, en az üç itfaiyecinin kayıp olduğu belirtildi.

Patlama sonrası yapılan ilk açıklamalarda en az 60 kişinin öldüğü bildirilmişti. Ancak bu bilgi yetkililerce doğrulanmamıştı.

ABD'DE BİR PATLAMA DAHA

İŞTE PATLAMADAN İLK GÖRÜNTÜLER

Büyük hasara yol açan patlamanın ardından 2 bin 700 kişi bölgeden tahliye edildi. "Nükleer bomba patlamış gibiydi. Çok sayıda kişi yaralandı" diyen West Belediye Başkanı Tommy Muska, çevredeki en az 60 evin yıkıldığını söyledi.

Haberin Devamı

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu, 80 kilometre uzaklıktaki evleri dahi sallayan patlamanın, 2.1 büyüklüğündeki bir depreme eşdeğer olduğunu açıkladı.

HUZUREVİ DE YIKILDI

Yıkılan binalar arasında 133 kişilik bir huzurevinin de olduğu açıklandı. Teksas Kamu Güvenliği Bakanlığı Sözcüsü D.L. Wilson, yıkılan binanın enkazı altında kalanlar olduğunu belirtti.

ZEHİRLİ KİMYASAL UYARISI

Suni gübre yapımında kullanılan amonyum nitrat, patlama gücü oldukça yüksek bir kimyasal madde olarak biliniyor.

Waco polis departmanından CNN'e konuşan Patrick Swanton ise patlama sonrasında oluşan toksik gaz yüklü bulutların rüzgar nedeniyle güneye doğru hareket ettiğini ve bölgedeki havanın zehirli kimyasallar içerebileceğini açıkladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!